vineri, 12 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Închisoare de până la 15 ani în Rusia pentru „fake news” despre armata lui Putin. Publicația rusă Znak.com anunță închiderea

  de - | 4 martie 2022, 6:21 PM | Internaţional

  0

  Pagina znak.com, tradus în engleză prin Google Translate

  Parlamentul Rusiei a adoptat vineri, 4 martie, o lege care impune pedeapsa cu închisoare de până la 15 ani pentru răspândirea de informații considerate false și transmise în mod intenționat despre forțele armate, aceasta fiind riposta Moscovei în ceea ce Putin consideră a fi un război informațional în cadrul conflictului din Ucraina, scrie Libertatea, citând Reuters.

  Oficialii ruși au susținut că aceste „fake news”-uri au fost deja răspândite de inamicii Rusiei, cum ar fi Statele Unite și aliații săi, în încercarea de a semăna discordie și de a diviza țara condusă de Vladimir Putin.

  „Noi, editorii publicației online Znak.com, anunțăm închiderea. Ne suspendăm activitatea din cauza unui număr mare de restricții care au apărut recent pentru activitatea presei din Rusia”, anunță publicația rusă Znak.com, al cărui conținut media a fost deja eradicat complet.

  Se consideră „Fake News” în mod deosebit relatarea evenimentelor despre războiul lui Putin în Ucraina într-un mod nefavorabil Rusiei, „discreditând forţele armate ruse”.

  Parlamentarii ruși au adoptat legea, iar din acest moment răspândirea de „fake news” devine infracțiune penală. „Dacă informațiile false conduc la consecințe grave, atunci pedeapsa cu închisoarea va fi de până la 15 ani”, a anunțat Camera inferioară a parlamentului, cunoscută sub numele de Duma.

  Sursa: Libertatea / Reuters

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.