Încetinitorul de particule – Știți bancu’ cu Bibi? Citiți până jos!

  de E. Nola | 2 noiembrie 2020, 9:21 AM | Încetinitorul de particule | Topic special

  5

  USR-u’ din Arad este nerăbdătoare.

  Îi înțelegem, desigur, a trecut mai bine de o lună de la alegerile locale și încă nu știm cine vor fi viceprimarii. La sfârșitul săptămânii intrăm în campania electorală pentru alegerile parlamentare, dar noul consiliu local abia acum încearcă să se adune, să vadă ce și cum și mai ales pentru cât.

  Nu că treaba asta l-ar deranja foarte tare pe primarul ales Călin Bibarț, alintat Bibi de toți arădenii, indiferent de partidul cu care țin și indiferent de relația lor emoțională cu fostul primar ales, Gheorghe Falcă.

  Cel care este cuiul lui Pepelea în continuare, ca să ne exprimăm plastic și elastic. Pornit de la început să învingă oricând și în orice condiții, nu vrea nicicum să accepte înfrângerea – pentru că asta a fost – PNL de la Arad din 27 septembrie, ținând să impună un penelist – dacă s-ar putea Sergiu Bîlcea – pe lângă glumețul și incontrolabilul Bibi. Pentru asta este în stare de multe, umblând jos și sus, pe la Arad, pe la București, nemaivorbind de Bruxelles. Este în stare să respingă o binevenită alianță cu USR, riscând ca aceștia, din opoziție, cu susținere din partea PSD și PMP, să devină în cele din urmă alianță dominantă, punând viceprimarii pentru Bibi, așa cum doresc mușchii lor.

  Cu Galea nu se împacă, că cela, în loc să-și vadă de treabă, se comportă de parcă el ar fi câștigat alegerile, împotriva lui Mészár are un cui că nu l-a apărat de fanii UTA-ei, dar totuși, cu Sanyi mai treacă-meargă, mai ales că Bîlcea, indiferent ce se întâmplă, se comportă de parcă l-ar fi prins pe Dumnezeu de un picior.

  Nimeni nu îl mai înțelege pe Ghiță!

  De parcă nu ar fi destul de evident că fără el suntem pierduți în marea furtunoasă a politicilor locale care bat dinspre Oradea lui Bolojan, iar mai nu și dinspre Timișoara lui Fritz, un neamț coborât parcă din bancurile de război pe meleagurile neaoșe. Cine poate să le țină piept dacă Falcă nu mai este?

  Bibarț? Hai, să fim serioși, își zice Ghiță în piept și pe undeva crede că are și dreptate.

  Numai că realitatea de pe teren e alta, arădeanul e glumeț și iertător, îi plac poantele bune, chiar dacă nu sunt urmate de nimic concret. Urmărește cu sufletul la gură rondurile de seară pe care Bibi le realizează în mașina personală, dovedind o bună stăpânire a volanului în mers și al textelor de două parale care sună bine pentru o anume categorie, destul de mare, de arădeni. Nici prin cap nu-i trece că al nostru Călin e doar o filă din poveste, un showman ratat care văzându-se primar crede că i-a sosit în cele din urmă momentul să culeagă aplauzele.

  Mi-l imaginez pe Ghiță Falcă uitându-se la filmulețele realizate de Bibi, având pe față acel zâmbet care încearcă să spună totul despre tine și viață, în timp ce realizează încet-încet că alunecosul Călin îi fuge printre degete. Uite, acum, de exemplu, are neobrăzarea să se ia până și de Tehnodomus. În timp ce ăia au atâtea șantiere în Arad de nu mai știu de unde să adune oameni, forță de muncă, pe pandemia asta nenorocită, lui îi arde de bancuri. Se duce cu mașina pe podul proaspăt asfaltat, arătând vesel că e în continuare plin de valuri, anunțând, de zici că e Stan și Bran, plus Chaplin în aceeași persoană, că va da la o altă firmă finalizarea, plătindu-i din banii de garanție ai lui Tehnodomus.

  De parcă n-ar știi pentru cine sunt banii ăia. Și cine e Tehnodomus pentru Arad și Primărie!

  Se duce pe apa sâmbetei munca de peste două decenii.

  Cât e ăsta de neserios și nepriceput, e în stare să aducă oameni noi la Primărie, oameni care au simțul umorului și se distrează din orice. O fi și acest Boca un astfel de tip cu simțul umorului? Sau e și mai groasă? Au ăștia un plan ascuns după Bibi? Că el nu are niciun plan e clar, ce plan să aibă? A trecut deja de mult de principiul lui Murphy după care fiecare om avansează până depășește nivelul său de competență.

  Oricum ar fi, orice ar gândi Ghiță, Bibi e omul momentului la Arad, atât de tare e sentimentul că viceprimarii nici nu mai contează.

  C-o fi Galea, c-o fi Vlad sau Mészár, c-or fi amândoi și toți trei, tot acolo. Degeaba se iau ei în serios, fiecare pe domeniul lui – uite, ca un făcut, UTA bate la Botoșani și ajunge să tragă pentru titlul de campioană -, până când poanta finală este la Bibi, totu-i în zadar.

  Pe de o parte grijile lui Ghiță, pe de alta nerăbdarea useristă.

  De înțeles amândouă dacă avem în vedere modul în care Bibi le dă cu flitu’.

  Fiind un tip cu umor, el știe foarte bine că la o adică viceprimarii pot fi aleși împotriva PNL-ului. USR, PMP și PSD împreună au 13 voturi din 23, nu au nevoie nici de UDMR ca să pună viceprimarii pe care îi doresc ei. Galea și Vlad sau unul de care nu a auzit nimeni, de exemplu.

  Bun bancu’, așa-i?

  Se și aud deja râsetele furibunde ale arădeanului care nu se mai poate duce la meci, la Mall, la film – că la teatru sau Filarmonică nu se ducea oricum -, un râs nervos, totuși, fiindcă arădeanul nu-i prost, știe că râde de necazul propriu, nu de cel al altuia. Se termină și cu terasele, că n-ai cum să stai pe terasă la minus trei-patru, viața devine online cu totu’, exact cum îi convine mai mult lui Bibi.

  Pe viu el nu e atât de spectaculos, realitatea îl deranjează, întreruperile îl enervează, argumente nu are, doar burzuluiri, în schimb dacă e filmat singur în mașină sau lângă vreo tufă uscată de lângă Cetate, este imbatabil.

  Și ca să vedeți despre ce combat eu aicea, de parcă altă treabă n-aș avea, uitați-vă mai jos la scurtul video prin care Bibi își pune cireașa pe tortul propriei sale personalități proaspăt scoase din cuptor.

  Da, e Tik-Tok…

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. D-le profesor, sustineti că noi, aradenii, avem mult umor. Însă eu știu că umorul este apanajul oamenilor inteligenți. În ceea ce privește autoironia, este valabil același lucru. Cred că nu avem simțul ridicolului, și asta se observă după ‘calitatea’ politicienilor propuși/aleși local în ultimii ani. Acești oameni care ne privesc tamp și ranjesc stupid de pe banerele electorale, nu ar avea nicio șansă în orașe precum Oradea sau Timișoara. Cât despre Bibi, este oricum mai bun decât Falca, cu toate că nu știu dacă asta ar putea să însemne ceva. Nu ne rămâne decât să așteptăm alegerile din 2024, când poate se va întâmpla o minune și ne va veni mintea la cap.

   +4 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  3 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.