Încetinitorul de particule: Selfie cu marii noștri oameni politici: Ponta, Tudose, Fifor și ultimul cu voia noastră, Ghiță Falcă

  de E. Nola | 25 martie 2019, 7:37 AM | Încetinitorul de particule | Topic special

  0

  În timp ce slujbașii mărunți coboară în beciurile istoriei lucrând sub atenta îndrumare a lui Andrei, cei din frunte se aruncă fără rest în campania electorală care îi va duce pe cei mai bine situați la Bruxelles, ortografiat pe aici și Brucsles sau Brucsells, la salarii de zece mii de euro și cantină pe gratis lângă Manneken Pis.

  A ieșit și afișul PNL-ului arădean al lui Falcă, așa cum ne așteptam, cu el în ipostază centrală, ceilalți, monolit, în frunte cu Bîlcea și Cionca, cel coborâtor în beciuri, nițel lateral, Bibarț, secondați de Lazăr Faur și Mirel Talpeș, încadrând-o pe femeia providențială, Geanina Pistru, în spatele său, fericiți că vor fi văzuți de eternitate și pe față și pe dos.

  E, probabil, primul afiș politic selfie al istoriei – uite că, avem si noi priorități -, cu Falcă ținând în mâna un obiect deștept, posibil mai deștept ca toți cei care se uita în el, în timp ce este eternizat de fotograful angajat.

  Și cu asta am și terminat, nu prea mai ai ce să discuți aici, PNL-ul e în Arad în toate, dar mai ales în PDL, poate fi văzut sus și jos, din față și din spate, depinde de orientarea preferată a celui care se uită.

  USR-ul cu PLUS au fost în deplasare în acest week-end, deci pace deocamdată, cu toate că războiul corturilor s-a terminat indecis, nu se știe cine a pus cortul în drum, respectiv cine a dat ordin să fie demontate, cine a demontat primul și cine a fost cel care s-a retras strategic ultimul. Avem de fapt și aici de a face cu un selfie de al primului om din comitat, ca să ne folosim de titulatura descoperită de către Andrei Ando în beciurile de la fostul Club al Presei, în fond și el a pus cortul și tot el a fost cel care a dat ordinul să le demonteze.

  ALDE e pe toate gardurile și panourile luminoase, cum intri spre seară în Arad din gară și te uiți spre singurul Mall funcțional din urbe îl vezi deasupra blocului pe Domnul care încă poarta numele Doamnei Geanina, urmează imediat după o reclamă de detergent, ceea ce este cel mai tare mesaj acum când ne pregătim să-i reciclăm în Mai pe cei care s-au murdărit până acum bătându-și joc de noi cu voioșie și elan caracteristic.

  Așa încât evenimentul arădean al săptămânii care a trecut nu a fost nici războiul corturilor, nici vizita în beci a lui Ando și Cionca, ci pogorârea conducerii grupării care s-a desprins din PSD, grupare care se laudă cu trei foști prim-miniștri, dar este atât de lipsită de inspirație încât a împrumutat sigla de la PROTV pentru România. Domnul Lupaș și cu Domnul Măduța la margine, în centru Ponta cu Tudose, cei doi foști prim-miniștri, e drept Tudose atât de scurt timp încât nu a reușit să amestece un șpriț ca lumea cât a stat în funcție.

  Și pentru că treaba ia avânt, campania intră în linie dreaptă, presa se așează și ea, fiecare cum poate și cum trebuie – a devenit deja cât se poate de clar cine pe cine susține, cine de la cine ia banii – nici Ponta nu a venit cu ceva original, a dat în Fifor ca într-un sac de box, în fond în situația actuală ei speră în voturile pesediste în continuare, neavând treabă nici cu liberalii, nici cu neoprotestanții, nici cu USL-ul Plus, cea care tocmai acum vrea să interzică prin lege propaganda comunistă.

  Am aflat despre Fifor ceea ce știam de mult, Domnul Tudose explicându-ne că este un trădător și un mincinos și că a fost zburat la Arad de la început ca pedeapsă, cu alte cuvinte surghiunit de Vasileasca cea focoasă, un fel de Geanina a PSD-ului, ajunsă la centru.

  Nemaivorbind de faptul că Ponta știe foarte bine că aceste alegeri europarlamentare reprezintă de fapt o antecameră la alegerile prezidențiale de la sfârșitul anului, dar mai ales pentru cele de la anul, locale în primăvară și parlamentare la toamnă. În situația în care Iohannis deocamdată nu prea are adversar, la localele de peste un an Fifor ar putea fi principalul contracandidat la PNL, fie că e vorba de Falcă, fie de un înlocuitor, erzats, de al său. Numai că mai nou, prin disidența lui Pistru, nici ALDE nu-i de lepădat la Arad, mergând pe ideea că noua grupare a lui Ponta și Tudose va merge pe mâna lui Marin Lupaș.

  Cu alte cuvinte jocul se va complica în viitor, singura certitudine fiind deocamdată Fifor, cel puțin până când Dragnea nu va fi îndepărtat de la conducerea PSD-ului. Dacă acest lucru se întâmplă, cărțile vor fi împărțite din nou, Fifor, „trădătorul si mincinosul” ar putea deveni un aliat de nădejde, un garant al reîntoarcerii lui Ponta și a celor care acum încă se ascund în spatele lui la partidul-mumă. Cu atât mai mult cu cât un lider neoprotestant de la Bihor, cu ocazia manifestării de pe acum tradiționale a cultelor în frunte cu cel ortodox împotriva avortului, cam nespectaculoasă față de anii trecuți, marcată se pare de referendumul ratat, a exprimat unele dubii cu privire la Iohannis, după ce în trecut nemulțumirea era îndreptată împotriva pseudostângii reprezentate de Dragnea.

  Cu alte cuvinte se joacă și la acest nivel, neoprotestanții din vestul țării știu că reprezintă o forță electorală importantă pe aici, beneficiază de ea cine…se poartă mai frumos…cu ei…

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.