Încetinitorul de particule: La sfârșitul lui august arădenii se vor putea da cu bărci zburătoare în gaura neagră de pe Ștrand

  de E. Nola | 30 iulie 2018, 8:45 AM | Încetinitorul de particule | Topic special

  0

  Toate astea vor scoate cel puțin 1,5 milioane de lei din bugetul comun al orașului, adică un pic peste patru sute de mii de euro.

  Și, având în vedere canicula care tocmai începe, publicăm în întregime comunicatul Primăriei arădene, semnat de purtătorul de cuvând Ralu Cotrau, poate așa veți înțelege cât de cât despre ce vorbim noi aicea: „Tobogane noi pe Ştrandul Neptun Cum Ştrandul Neptun rămâne o bună alternativă de relaxare și distracție pentru arădeni, Primăria Municipiului Arad a considerat oportună achiziționarea și montarea a încă unui echipament acvatic, alcătuit din trei tipuri de tobogane, cu jet de apă şi grade diferite de dificultate, cu înălţimea de pornire de 10 m şi aterizarea în bazinul mare. Este vorba despre un tobogan acvatic cu ”tubulatură închisă”, un tobogan de tip ”Gaură neagră  şi Barcă zburătoare“(Black Hole și Flying boats) şi un toboggan ”Serpentină”. Cu toate că lucrările au început în urmă cu aproximativ două săptămâni, ele se află într-un stadiu avansat de realizare. Constructorul  estimează că la jumătatea lunii august, amatorii de experienţe deosebite vor putea deja încerca cele trei noi tobogane de pe Ştrandul Neptun. Valoarea acestei investiţii se ridică la 1,4 milioane lei.”

  Revenim asupra textului, acum însă dorim să dăm expresie surprizei noastre la aflarea veștii că pe ștrand se mai face baie, noi fiind convinși că acolo mai nou umblă doar Dani Dascălu în șlarfii lui meteosensibili să se răcorească la o bere, două în umbra binefăcătoare a copacilor scăpați de furia administrativă a primăriei fălchiste.

  Informațiile noastre vorbeau despre faptul că arădenii ștrandomani s-au mutat de mult la Bătania, Gyula sau Mako, acolo unde, la o adică copiii lor găsesc tobogane de toate felurile, inclusiv din alea care costă cu mult sub 400 de mii de euro.

  Pe de altă parte, avem o oarecare frustrare, știind că sezonul de ștrand începea la Arad în mod tradițional la 1 Mai și se termina la sfârșitul lui August, având în vedere că pe 15 Septembrie începea școala. Bine, e vorba de școala aia care începea la o dată fixă, se termina tot așa și între timp se făcea pe bune.

  Nu mai știm, desigur, când începe și se termină mai nou sezonul estival la Arad, dar după lucrările de la tobogane, ne vine să credem că la 1 Septembrie și ține până în Ajunul Crăciunului, având în vedere că atunci copiii se vor muta de pe toboganele „Gaura Neagră”, „Bărci Zburătoare” și „Serpentină” în holul căminului lor în așteptarea Moșului.

  Revenind pentru un scurt timp la text, mărturisim că nu am avut onoarea cu Doamna sau Domnișoara Ralu Cotrau – bănuim că e de fapt Cotrău, dar dacă nici ea nu are treabă cu diacriticele din numele ei, de ce am avea noi? –, avem însă presupoziția că postul de purtător de cuvânt la instituții presupune anumite cunoștințe jurnalistice, ne miră de aceea tare că într-un comunicat de nici o mie de semne, purtătoarea de cuvânt reușește mai multe greșeli și inexactități decât un jurnalist începător de la o publicație subordonată primarului.

  Nemaivorbind de stil, respectiv de faptul că purtătoarea de cuvânt, prin textul de mai sus, reușește, fără intenție, suntem siguri, să ne spună exact punctul de vedere adevărat al primăriei arădene despre ștrand și sezonul estival arădean.

  Pe scurt: chiar dacă ștrandul nu mai are rost în Arad, reprezintă încă o foarte bună oportunitate de investiții aiurea care să genereze niscaiva venituri colaterale celor implicați. Uite, de exemplu, de ce nu ar instala ei niște tobogane noi acolo, cu aceeași firmă care le-a instalat pe cele vechi și cu care se cunosc bine, așa mai mult să aibă cu ce masca facturile, oricum în Septembrie nici dracu nu mai vine să se dea pe tobogane, cu niște englezisme acolo pentru proști, gen Black Hole și Flying Boats, și o vorbă despre cât de repede lucrează sereleul acela care construiește vise, în rest Dumnezeu cu mila!

  La întrebarea purtătoarei dacă tobogan se scrie în engleză cu un singur „g” sau doi, îl și vedem pe primar râzând cu poftă și subînțeles: ce contează, important e să scrii corect Black Hole, că de fapt despre asta vorbim noi aici și acum.

  Și uite așa ștrandul arădean va avea și tichie de mărgăritar la iarnă, dar tot răul e spre bine, patru sute de mii de euro pentru niște tobogane nu e mare lucru, sunt bani mult mai mulți în Regenerarea urbană care începe cu dărâmarea garajelor dintre blocuri pe cheltuiala proprietarilor, adică ei dărâmă, băieții încasează, ce vrei afacere mai tare ca asta și atunci încă n-am spus nimic despre megaproiectul anunțat acum câteva zile de Iustin Cionca însuși, niște bani europeni acolo, nu glumă, peste patruzeci de milioane pentru realizarea centurii Aradului.

  Da, e vorba de șoseaua pe care a lucrat ca inginer Ghiță la începuturile carierei sale din Arad, da, e vorba de pasarelele acele neterminate din cauză de PSD, e vorba în general de tot ce a fost lucrat de mântuială prin Arad în ultimii 20 de ani și care acum, așa ni se spune, se vor termina într-un final sau altul.

  Ce nu ni se spune verde în față, chiar dacă se prelinge din comunicatele stângace ale primăriei și Consiliului Județean este că de ani buni nu se face nimic în orașul și județul acesta care să nu aducă avantaje și bani conducerii actuale, în frunte cu Gheorghe Falcă, președintele de partid de la sine putere care taie și spânzură, că interesul public este o noțiune la auzul căreia îi apucă râsul în timp ce îi toarnă lui Ghită șampanie Dom Perignon la ziua lui de la Ema del Mar.

  Iar dacă credeți că vorbim doar ca să ne aflăm în treabă, întrebați-vă de ce nu se trece la renovarea cetății Ineului, acum când există un proiect transfrontalier eligibil pentru asta…

  Nu din cauza toboganelor de pe ștrand, fiți pe pace…

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.