joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Încetinitorul de particule: În timp ce Gyuszi Bálint scoate echipa de pe teren la Békéscsaba, Falcă neagă la Arad că s-ar duce în guvern. Poate, după Oktoberfest…

  de E. Nola | 14 octombrie 2019, 9:22 AM | Încetinitorul de particule | Topic special

  0

  Colegul nostru Orlando, șeful de la Newsar, nu cela din PSD, un șmecher și jumătate, știți omul care organizează Woodstock-ul din Bulci și ține parastas în ziua morții lui Lennon, ei, acest Orlando a lansat săptămâna trecută zvonul după care Falcă al nostru, cel plecat la Bruxelles, va fi ministru în noul guvern.

  Nu e ceva nou, colegului nostru îi plac șotiile de acest gen, la ultimele alegeri locale, dacă vă mai aduceți aminte, a lansat până și ideea propriei sale candidaturi la primăria orașului său de baștină, la Sebis, adică.

  Atent la tot ce mișcă, zboară și se exprima în euro, fostul primar a intervenit manu propria într-un comentariu la știrea din newsar, calificând informația ca fiind falsă iar știrea ca fake news.

  De altfel, fostul nostru primar în mod evident nu se simte prea bine la Bruxelles. Nu știm de ce, poate din cauza dificultăților lingvistice, poate pentru încă nu se poate decide cum să pronunțe: Bucsles sau Brucsels, cert este că revine săptămânal la locul faptei, organizând conferințe de presă în care nu spune nici-un cuvânt despre faptele sale trecute.

  Ceea ce spune ne face însă să înțelegem de ce a tras concluzia Orlando al nostru cum că Ghiță se vrea la guvern.

  Ludovic Orban Rares Bogdan

  În ultima sa conferința, cea de săptămâna trecută, jubilând după căderea guvernului – nu punem poză, zâmbetul său s-ar putea să v-afecteze – a cerut tuturor șefilor de la „deconcentratele” arădene, puși acolo de PSD, să treacă și ei în opoziție, precum Domnul Fifor, știți, senatorul acela arădean de frica căruia a plecat Domnu primar la Bruxelles. Strict concret, Falcă a cerut demisia șefilor de la Garda de Mediu, Inspectoratul școlar, Direcția Județeana de Sport,  Autoritatea Rutieră Română și, în ultima instanță, a prefectesei Florentina Horgea, știți cea cu tatuaj pe gleznă, pe care Domnul ex-primar o așteaptă înapoi la primărie, de unde a plecat ca simpla juristă de mâna a doua, cum se exprimă elegant Falcă.

  Florentina Horgea tatuaj 1

  Cu șeful, propus de ALDE, de la ANIF (Autoritatea Națională de Investiții Funciare) a fost mai înțelegător, având în vedere că ALDE a votat moțiunea, recomandându-i sa meargă la Bucureșți și să obtină aprobarea pentru canalul Mureșel, așa poate rămâne în funcție. Chiar dacă până acum a protejat interesele funciare ale deputatului PSD, Tripa, a sosit momentul să le protejeze pe cele ale lui. Știți voi ale cui.

  Adevărul este că avem oameni cu care ne putem mândri, și avem alții cu care nu prea. Domnul Falcă s-a dus la Parlamentul European fiind convins că Domnia Sa este un democrat desăvârșit chiar și în ciuda trecutului său de lider voluntar și autoritar, nerealizând că într-o democrație așa cum este la Bruxelles funcțiile de la instituții nu se dau pe baza apartenenței la partidul tocmai aflat la putere, ci pe baza unui concurs pe bune prin care se certifică competența individului, indiferent cărui partid aparține.

  Uite, de exemplu, deși este în Arad de câteva luni, antrenorul UTA-ei, Gyuszi Bálint, cum îi zice colegul meu de rubrică, Lucian, este un om cu care ne putem mândri noi, arădenii. Și nu doar pentru faptul că a reușit în câteva luni ca UTA să arate din nou ca o echipă de fotbal și nu expresia intereselor politice locale, ci și pentru ce a făcut deunăzi la Békéscsaba, acolo unde a scos echipa de pe teren văzând duritatea nesancționată de arbitru a adversarului.

  Ați reținut, da? Gyuszi Bálint la Békéscsaba…

  IMG 1516

  Poate că am avea și alte exemple de arădeni – fiindcă, cu această ocazie, subsemnatul îl declară pe Gyuszi Bálint arădean – cu care să ne mândrim, ne oprim însă deocamdată aici, concentrându-ne mai bine la alte două evenimente care au avut loc săptămâna trecută la Arad. Trecem rapid peste premiile anuale pentru firmele locale ale Camerei de Comerț – Nobelul pentru literatură arătându-ne din nou că nu e bine să te iei de premii -, trecem direct la Oktoberfestul arădean la care nu se prea vorbește germana.

  Se vorbește un pic, nu-i vorba, dar mai mult dialectul săsesc de la Brașov, din moment ce firma organizatoare e de acolo, exact ca Gyuszi Bálint. Doar așa, fără să băgăm de vină, Oktoberfestul e cam bavarez la origine iar șvabii noștri care mai nou trăiesc prin Nurnberg și Ingolstadt ziceau, pe vremea când mai erau și pe aici, că ei sunt nemți adevărați, nu sașii. Mă rog, nu mă bag în această polemică, în fond președintele nostru e sas la o adică, singura mea observație ar fi că, iată, s-a găsit în sfârșit un loc adecvat pentru manifestări populare în centrul orașului: terenul fostei Tricoul Roșu.

  72086193 10156962308583380 8824117035274338304 o

  Sperând că Domnul Bibarț va putea face abstracție de dorința Domnului Falcă de a-i schimba, acum că a picat guvernul, pe toți șefii din Arad care nu ascultă de el, va avea atâta bățoșenie să achiziționeze terenul pentru oraș tocmai în acest scop, trecem și peste previziunea de coșmar a unei publicații locale care viziona „râuri de bere și munți de cârnați” nu departe de Catedrala Ortodoxă.

  A, da, încă ceva: prețurile erau cam peste arădeni, zicea cineva, nu spun cine, persoana importantă, pe Facebook…

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.