Încetinitorul de particule: Geani între Călin și Sergiu, copleșită de like-urile lui Ghiță

  de E. Nola | 15 iulie 2019, 7:39 AM | Încetinitorul de particule | Topic special

  1

  Am zis să stăm tranquilo peste vară, să nu ne mai legăm de leșinata viață politică arădeană, acum când „faraonul” tuturor arădenilor a plecat într-un final la Brucsles. Transmisiile sale de pe FB sunt delicioase, ce-i drept, dar mizilic pe lângă fostele sale manifestări suprarealiste din fruntea Aradului. Asta e, acolo alții sunt în frunte, el este o cărămidă ca oricare alta în marea construcție cam ruinată a UE.

  Sursele noastre din interiorul partidului, nedorind să-și dezvăluie identitatea, având în vedere că lupta deocamdată este doar la începuturi, arzând la foc mocnit, ne-au întărit bănuiala că cea care a preluat frânele (n-am greșit, nu e vorba de frâie!) partidului este Geanina Pistru, un fel de buzdugan mai feminin al balaurului aflat sau la Brucsles sau la o televiziune bucureșteană de unde ne vorbește despre ceva ce doar el înțelege. Geani în schimb și-a luat misiunea în serios, așa cum se și vede din cea mai semnificativă fotografie a textului nostru, cea în care stă pe margine, controlându-i însă pe cei trei bărbați dintre care unul este foarte important pentru ea.

  E vorba, desigur, de Sergiu, cum bine vă gândiți, cel care a început din plin campania electorală, activitate, ne gândim, ordonată și coordonată, via Geanina, direct de la Brucsles sau București, depinde de unde se află șefu. Așa încât Sergiu Bîlcea este peste tot unde ar trebui să fie Bibarț, dă indicații și sfaturi în Alfa, pogoară să înmâneze distincții elevilor care au luat zece la Bac, nemaivorbind de Ziua Românilor de Pretutindeni, unde, așa cum vedeți din fotografia deja pomenită, îi încadrează pe Călin și Sfinția Sa, prin Geani și propria persoană omniprezentă.

  Sergiu merge chiar mai departe, atacând clanța de la ușa arădenilor, așa cum puteți observa dintr-o altă fotografie din textul nostru.

  Deducem noi, lejer, așa, că doară suntem în vacanță, că treaba nu-i deloc oablă cu moștenirea dacă Geani și Sergiu – mă rog, despre el știm mult mai puțin – simt nevoia unui atac frontal chiar cu aproape un an înaintea alegerilor locale.

  Informatorii noștri din interiorul PNL, tot aceia care nu doresc dezvăluirea identității lor acum, înainte să plece în vacanță, susțin că degeaba l-a numit Ghiță mostenitor pentru scaunul de primar pe Sergiu, degeaba a pus-o pe Geani să aibă grijă atât de scaun, cât și de Sergiu, Călin, File din Poveste Bibarț stă mai bine dacă luăm la socoteală popularitatea în rândul peneliștilor arădeni.

  Tot sursele noastre care nu doresc să-și dezvăluie identitatea, având în vedere sezonul estival, sunt de părere că Bibarț pare mai uman, mai aproape de imaginea omului de pe aici decât protejatul lui Ghiță și a Geaninei. Chiar dacă Sergiu este arădean, așa cum am aflat din articolașul de imagine răsfirat prin presa vecină și prietenă, în timp ce Călin este din județ, sacoul său albastru deschis în carouri medii spre mari, în flagrantă opoziție cu sacoul albastru uni al lui Ghiță, produce o impresie plăcută celor mulți și neimportanți, dar deveniți foarte importanți odată cu apropierea mersului la urne. Mai mult decât atât, sursele noastre din interior sunt de părere că PNL-ul cu Bibarț merge la sigur, în timp ce cu Bîlcea s-ar putea să aibă probleme, mai ales dacă USR-PLUS, cam subțire pe la noi, găsește omul providențial prin alegerile anticipate din sânul său.

  Dar nimic nu este bătut în cuie, lupta abia a început, cei doi adversari peneliști pentru moștenirea lăsată de Ghiță în biroul cât o sală de sport din Palatul Administrativ se întrec în prezențe și prezentări, lansând pagini proprii din care arădenii pot afla ce pierd dacă nu votează cu ei, se întrec și în costumații, Călin favorizând, cum am văzut, carouri, mici, mititele la cămăși, mai mărișoare la sacouri, în timp ce Sergiu merge pe uni, precum înainte-mergătorul său, încercând să insiste pe stilul sportiv, macho, chiar dacă pe scenă, la predarea unor distincții, adidașii la pantalonii strâmți dau ca naiba, ca să cităm un mare specialist în mode politice.

  Este cât se poate de limpede că stilul în carouri al lui Călin este mult mai aproape de gustul general – după specialiștii în psihologia maselor și relații publice, carourile inspiră încrede și crează impresia unui om serios, pe care te poți baza, chiar dacă excesul ar putea fi contraproductiv. De altfel, Călin s-a cam prins care-i șpilul, din câte te ne-am dat seama, prezentarea familiei sale, a părinților cărunți, dar arătând foarte respectabili, dovedind o strategie consecventă și clară, în spiritul celor prezentate mai sus.

  Stilul lui Sergiu încă suferă, este evident că nici omul nostru de la Brucsles, nici Geani nu sunt foarte pricepuți în imagistica necesară, dar se poate schimba totul dacă Geani găsește un Versace local care să-i spună lui Sergiu că adidașii pot fi purtați la stofă pe scenă doar de supervedete, ceea ce în cazul său nu este încă cazul.

  De altfel, faptul că lupta abia începe este semnalat și de prezența continuă și nediscriminativă a lui Ghiță în postările celor doi de pe FB, postări exclusive – cum ar putea fi altfel? – de imagine și campanie, prin like-uri peste tot și mai mereu. Ghiță, de la Brucsles sau București, nemaivorbind de ocurențele sale arădene – în fond la Brucsles nu prea înțelege mare lucru, iar la Bucale e altă lume – se poartă acum precum Dumnezeu: distant imparțial, așteptând să vadă unde trăsnește.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  3 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.