Înscrieri deschise pentru ABIFF – Animation Bucharest International Film Festival

  de Special Arad | 29 March 2022, 11:43 AM | Cultură

  0

  Cea de-a doua ediție ABIFF – Animation Bucharest International Film Festival se va desfășura între 28 și 31 iulie 2022 simultan în mai multe cinematografe și spații de cultură din București și din țară.

  Festivalul pornește de la nevoia de cunoaștere a artei cinematografice de tipul filmului de animație ca instrument de exprimare a diversității culturale și se constituie dintr-o secțiune competițională de scurtmetraje recente, cu o subcategorie de filme tematice, o secțiune de filme clasice de animație de lungmetraj, o secțiune non competițională de filme noi pentru copii intitulată ABIFF for KIDS, un masterclass de animație pentru studenți și tineri profesioniști.

  Secțiunea tematică este dedicată relației dintre minoritățile etnice și majorități. Această secțiune a festivalului ABIFF își propune prin includerea propunerilor artistice tematice în program să identifice modalități inovatoare de rezolvare a posibilelor tensiuni dintre minoritățile etnice și majoritate, să crească notorietatea radicalizării segmentelor vulnerabile și să combată tendințele extremiste și posibilitatea de a prezenta o contra-narațiune la această situație.

  Înscrierile pentru competiția de scurtmetraj sunt deschise începând de astăzi până pe 28 mai, gratuit, apoi până pe 28 iunie, contra unei taxe de 12 euro, prin platforma filmfreeway.com.

  Festivalul ABIFF Animation Bucharest international Film Festival 2022 este organizat de ABI Fundație, sub direcția artistică a Mironei Radu.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.