Încetinitorul de particule: Aradul liberal al lui Andrei Ando, Lazăr Faur și Doru Stanca

  de E. Nola | 13 noiembrie 2017, 9:27 AM | Încetinitorul de particule | Recomandările editorilor

  8

  Pentru cei trei din patru care au mai rămas pe aici în pofida tuturor prevestirilor rele, săptămâna care a trecut a fost una obscură și fără înțeles, la fel ca toate săptămânile de pe aici din ultima vreme.

  Până și veștile venite de departe, din îndepărtata Elveție păreau fără sens, lipsite, precum porcul imediat dupa pârjolire, de cap și coadă.

  În fond, Regele-i unul de al nostru, are castel la Săvârșin, ce se tot prostesc femeile alea urmându-l ca proastele în târg pe ofițerașul acela acoperit în actor prost cu nume de fruct care se pleoștește imediat cum ajunge la pâmânt? Să nu-l lași pe nepotul cu sânge albastru să-și vadă bunicul pe patul de moarte chiar e apucătură de neam prost cu sânge roșu, plus secera și ciocanul.

  principele-nicolae-si-regele-mihai

  De UTA ce să mai vorbim?

  Bine că joacă mai nou la Șiria, nu pe stadionul construit de baronul Feri!

  Să iei bătaie acasă de la o echipă a armatei române din Târgu-Mureș în care nu joacă decât un singur ungur cu nume de locotenent având vârsta tancurilor sovietice din dotare!

  E chiar sfârșitul!

  Nici nu-ți mai vine să-ți bați capul cu restul. Ce mai contează cine-i primarul, cine-i președintele Consiliului Județean sau ce mai face Geani Pistru?

  Vara s-a terminat, au început să monteze fulgii de nea din leduri pe stâlpuri, vinerea neagră este aproape, în magazine clipesc peste tot beculețele, iar prețul benzinei se apropie vertiginos de șase lei, iar euro de cinci!

  Uite, de exemplu, la alții e mai bine!

  La Deva, ca să rămânem aproape, în ciuda prezenței lui Falcă în campanie, a câstigat un liberal autentic, punând cu botul pe labe pesediștii hulpavi.

  Așa se face: trebuie să fi mai pesedist ca pesediștii ca să-i poți bate!

  Ăsta de la Deva, de exemplu, poa să dea clasă la Dragnea și la Fifor impreună. Student, vorba vine, la universitatea din Deva a lui Ardelean, și-a trimis șoferul la examen!

  Om deștept, ce să-i mai faci! De ce să se ducă din moment ce doar idioții și neajutorații umblă la cursuri și la examene la școala asta care a împânzit vestul țării mai rău ca peronospora viile din Podgorie la sfârșitul secolului XIX.

  Dacă Falcă e înginer de drumuri doctor în comunicare, de ce să nu fie Oancea de la Deva master în economie sau în drept?

  Ce, Falcă a fost la examene?

  Să fim serioși! Poate nu și-a trimis șoferul că-i place să conducă masina el personal de când a pierdut un VW Bora al județului la Budapesta, nu mai are încredere în nimeni și cu atât mai putin în sine. La Arad e bine, poate să conducă și cu ochii închiși că la fiecare intersecție este plantat câte un polițist local care pentru asta ia banii: sa fie jalon pentru primul liberal al urbei.

  Și care la început a fost democrat. A devenit pe urmă democrat liberal, ceea ce e chiar înălțător, ca în sfârșit să renunțe la democrat în favoarea naționalului, devenind în cele din urmă național liberal.

  Nu-i de ici de colo!

  Pe deasupra maior în armata în care Duda e colonel, iar echipa din Târgu Mureș a lor a bătut UTA la Șiria.

  Vă dați seama?

  De altfel, cu primarul nostru e cazul să ne mândrim pe bune!

  Un liberal autentic, un filozof modest, un șofer desăvârsit, în fond n-a lovit până acum niciun polițist local, ceea ce nu-i de ici colea în situația când aceștia îi fac drumul de dimineață de-a dreptul din trupurile lor vânjoase și gata de sacrificiu.

  A fost o conferință, Domle, la Arad, săptămâna care a trecut, una de filozofie și teologie.

  Ați știut?

  Ei, cine credeți că a închis deschiderea conferinței printr-o cuvântare în care le-a spus pe față academicienilor, filozofilor, teologilor adunați că au un noroc soră cu moartea?

  23004457_1568497496521876_4634672076925177346_o

  Acuma este drept, dacă facem abstracție de Cabinetul de Partid, reprezentat de Domnii Biriș și Lucaci, filozofi și oameni de știință n-au prea fost la simpozionul interdisciplinar „Cunoaștere, Adevăr, Credintă”, asta în schimb nu coboară cu nimic ideiile primarului nostru, cel care le-a spus verde în fața celor adunați – mai mult studenți în teologie, Domnul Ando și filozofii susnumiți – de norocul pe care îl au datorită faptului că el nu prea are timp acum să le spună cum e cu aceste concepte, respectiv să se afunde mai adânc în cunoaștere, adevăr și credință.

  Îl înțelegem perfect, are treburi mult mai importante decât să aprofundeze aceste domenii, printre altele găsirea unor soluții de a-i vopsi liberali pe toți cei care îl servesc și îl omagiază.

  Să nu credeți că-i ușor!

  Lumea e plină de răuvoitori, dușmani chiar, cei care nu înțeleg cum poți să fi liberal, creștin si national în același timp, cum se poate ca, pardon, cunoașterea, adevărul și credința să devină calea, adevărul și viata, nu înțeleg că poți fi democrat chiar și atunci când aștepți doar osanale de la popor.

  Noroc cu oameni ca Andrei Ando, Lazăr Faur si mai nou Doru Stanca!

  Cu Andrei a fost simplu, se făcea că-i jurnalist și că îl atacă, era un semn clar al dorinței de apropiere, nici nu a trebuit prea mult și s-a și trezit cu el în jurul său de parcă ar fi fost un motan în călduri, Lazăr, un provincial fără dimensiuni dar cu ambiții cu un singur scop, a fost o pradă și mai ușoară, au venit pe urmă italieni de vitrină și actori ahtiați de aplauze adevărate, Dorel ăsta Stanca a fost mai complicat, că de fapt nimeni nu-l știa, ș-apoi se mai numește și Dorel pe lângă faptul că se ocupă cu amenajări și drumuri.

  CONFERINTA-PRESA

  Din cele mai vechi timpuri fără să fi fost liberal.

  De neconceput!

  Soră-sa e la proiecte și investiții, el lucrează pentru primărie de la început.

  De neconceput!

  Așa că, Ando fiind ocupat cu adevărul, cunoașterea si credința, a rămas doar mutra amară a Domului Lazăr și plictiseala lui Glad Varga asortată cu hotărârea Doamnei Geani Pistru in timp ce Domnul al cărui nume nu-l pronunțăm de teama să nu se transforme în Falcă a anunțat prima victimă a programului Aradul liberal.

  Da, ați ghicit, este vorba de Dorel Stanca, transformat în Doru că suna mai bine.

  Și chiar dacă există alți Doru Stanca mult mai cunoscuți și frumoși, liberali pe bune, acesta este al nostru, ne mândrim cu el, așa cum și Ghită s-a mândrit cu adâncimea sa filozofică pe lângă episcopul nostru Timotei.

  Noi sperăm să nu fi confundat-o, adâncimea filozofică, cu o altă adâncime despre care acum mai bine nu vorbim.

  Că și asta ține de liberalismul arădean: să nu știi să te oprești la timp…

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Doar fiindcă am avut îndrăzneala să critic (de fapt le puneam sub semnul întrebării) preocuparea hoby a „tineretului activist” cu ieșitul prin spațiile publice cu #-guri de tot felul, am devenit un PSD-ist și Comunist, un reacționar și un retrograd al „societății moderne” arădene.

   Ori din câte pricep eu din ce spune domnul Profesor aici, … după 27 de ani de democrație avem exact același PCR, Pupincurism deșănțat și Cult al Personalității ca în fostul regim dictatorial a lui ceașcă.

   Și atunci, ce ne-a adus Revoluția?

   Eternele Jigodii, care au vândut plaiurile astea de sute de anii, când unora când altora, … doar parnosul să iasă, … au niște urmași destoinici aciuiați pe meleaguri arădene.

   Cei mai mari mincinoși ai urbei, rotofei și bucălați la față, discută despre adevăr și cunoaștere. Niște obraznici și nesimțiți ca de obicei.

   Huo! Jos „Ciocoii vechi și noi!”

   PS – tineretul „educat” nu citesc (mare Păcat) asemenea texte cei dezbracă la curul gol pe acești penali, „oameni de vază” ai Aradului. Măcar ar învăța ceva despre Adevăr.

   +4 voturi
   +1
   -1
  2. Un articol – ,,talmes balmes’’ – bine gestionat si gandit, o trecere-n revista cu viteza luminii a clasei noastre politice, o clasa politica atat de sterila ca tine de extaz.O decriere, din pacate, exacta a regiunii numita Romania.In anul de gratie 2017 nu putem vorbi despre o tara, despre o natiune, caci am vorbi despre nimic.Un drum greu incepe intotdeauna de unde incepi sa obosesti.Noi, romanii, am fost obositi mereu.Suntem niste gaini furioase care ne credem pasari de prada.Toti cei numiti in articol de catre dumneavoastra fac parte din ‘’clasa conducatoare’’ – bieti oameni care se inconjoara de ‘’lux’’ pentru ca nu pot gasi ii ei pic de mandrie, n-au cu ce sa se mandreasca.Sunt fiinte care se misca doar din emulatie, se imping in netrebnicia lor unul pe altul din spate, atata pot.In viata asta a noastra, a romanilor, se oglindeste viata privata a celor care ne conduc.O viata de ‘’Neam de traista!’’ – asta suntem, nimic mai mult.O seara frumoasa.

   +2 voturi
   +1
   -1
  3. Aiurea maxim. Ne plangem.zi de zi. Ca Falca in sus , ca Ando in jos. Din 160.000 de habitanti , chiar nu se gasesc 20.000 care sa iasa cu furcile si cu topoarele la Kilometrul 0? Ei Da!!! Capul plecat , sabia nu il taie. Mai rabdati-l inca 20 de ani . Doar e june inca, va mai poate beli de 3-4 straturi de piele. Mi rusine ca sunt aradean , pentru prima data in viata

   +2 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  3 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.