Încetinitoru` de campanie: Oglindă, oglinjoara mea sau cine este mai frumoasă pentru liceenii din Lipova: Viorica, Anca sau Geanina

  de E. Nola | 13 mai 2019, 8:11 AM | Încetinitorul de particule | Topic special

  10

  Săptămâna trecută a fost deosebit de tumultoasă la Arad.

  Primăria, prin omul bun la toate, Călin Filedinpoveste Bibarț, a anunțat că nu renunță la redegenerarea din Piața Catedralei și continuă neabătut pe calea începută, punându-i pe consilieri să voteze încă odată ce au mai votat odată nu de mult. Este evident că totul pornește de la  Ghiță Celdinumbră Falcă, cel care este hotărât să facă din Arad un kitch murdar și neîntreținut, așa cum își imaginează el că arată orașele din viitorul de unde ne transmite din când în când înțelepciunile sale doi la leu.

  Apoi s-au trezit și muncitorii de la Astra, amintindu-ne că la Arad se mai fabrică și vagoane, nu doar ”tranvaie”. Astfel a apărut, precum Athena din spuma mării, din întunecatul trecut sindical, Domnul Rusu, de care am uitat complet cu toate că în anii fierbinți ai sindicalismului postceaușit era un jucător de seamă. Domnului Rusu i s-a amintit că totuși el ar fi în continuare șef de sindicat chiar dacă salariile sindicaliștilor de la Astra cea americană caută hârtia igienică de sub curul broaștei. Mișcarea a fost spontană, ce era să facă Domnul Rusu, ca un bun politician s-a pus în fruntea ei chiar dacă știe bine că cu americanii nu te joci.

  Încununarea săptămânii a fost evident vizita de vineri a Vioricăi Dăncilă.

  La Arad a fost primită cum se cuvine, tot PNL-ul lui Falcă ieșind pe trotuarele din jurul Palatului Administrativ. Nu cu flori, așa cum s-ar cuveni atunci când primești o Doamnă, chiar dacă mai simpluță așa, ci cu pancarte inteligent confecționate care aminteau de problemele Doamnei Dăncilă cu limba română și nu numai. Au fost și huiduilei ca la meci, a fost și scandarea de pe acum clasicizată cu ”ciuma roșie”, au fost de toate și pentru toți. Ulterior am aflat că Doamna Voicilă, nu îndestul de circumspectă, înainte s-a oprit și la Lipova, unde a fost primită de asemenea cum se cuvine, nemaivorbind de elevii de la liceul din localitate, cei care au completat comitetul de primire penelist.

  Evenimentele de la Arad și Lipova au tulburat puternic apa stătută a presei audio și video naționale, vizita Doamnei Dăncilă, cea care în timpul ei liber este și prim ministru a României, fiind prezentă pe toate ecranele, indiferent de orientare, diferența fiind că unii – peneliștii, desigur – jubilau, alții – pesediștii, natural – se ofuscau de mojicia ardelenească care nu pricepe ce înseamnă egalitatea între sexe și genuri din Teleorman.

  Dar, ca să ne înțelegem, aceste proteste nu au fost deloc spontane, ele nu exprimau revolta populației arădene sau lipovene, prezența pe trotuar a activiștilor de vârf al PNL-Falcă, în frunte cu perechea Geanina Pistru-Sergiu Bîlcea, din moment ce șeful se pregătea pentru sindrofia de la Iași cu lansarea în viitor a candidaților PNL, împrăștiind orice îndoială cu privire la caracterul popular, evidențiind dimpotrivă că aceste proteste atent organizate reprezentau o activitate politică de forță, parte a campaniei electorale. Numai că este nițel peste mână ca niște partide parlamentare și care la un moment dat erau și aliate – vezi USL – să coboare lupta politică în stradă în loc să se confrunte, așa cum șade bine într-o democrație, în Parlament, în comisii sau în presă. Strada, în mod tradițional într-o democrație, este a poporului, a ”meselor”, cum formula un pionier al democrației originale din Timișoara, partidele care coboară lupta politică în stradă, precum naziștii și comuniștii, nu pot fi numite democratice, indiferent de inițiale, indiferent că se numesc PSD sau PNL.

  Iar scoaterea elevilor la protest – au fost scoși de un prof penelist zelos fără îndoială – reprezintă chiar o încălcare a principiului după care nu se face politică în școli, nu scoatem minorii în mizeria politică creată de părinți și bunici. Dar se pare, aceste principii elementare, la mintea fiecărui părinte care se respectă, nu se mai respectă de mult, revolta care a întâmpinat gesticulația pesedistei Anca Stoenescu, reașezate acum câteva zile în funcția de inspector-școlar general,  dovedind că am ajuns la nivelul în care nu mai e nimic sfânt, pentru ciolan și putere sacrificăm și copiii, organizăm o cruciadă profană a copiilor.

  Acuma este drept, Doamna Stoenescu este de mult parte a scandalului, ajunge doar să ne reamintim de colega și prietena ei, manechina fotoșopată sau, mai recent, ușurința cu care pleacă și revine la inspectorat în locul Domnului Mladin, de parcă ar fi la un joc de păpuși pentru copii proști în care ea joacă și rolul Albei ca Zăpada, dar și rolul împărătesei celei rele cu ”oglindă, oglinjoara mea”, știți cea cu mărul otrăvit.

  În final vreau doar să vă spun că eu nu țin nici cu PSD, nici cu PNL, ca să citez un vechi fan al Forestei din Grădiște, eu de obicei țin cu bara, însă când vezi circul la care se dedă clasa politică românească, indiferent de culoare, îți vine să accepți ideea că nu prea mai este de făcut ceva pe aici, ăștia, pe lângă faptul că sunt inculți și incompetenți, nu mai au nimic sfânt sau cum zice românul, sunt în stare să-și vândă și mama – după ce au terminat cu copiii – pentru un vot în plus.

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Bati câmpii cu protestele organizate de PNL si cu partidele politice care coboară lupta in stradă.
   Oamenii neimplicati in politică s-au săturat de gașcă infracțională de la putere, de incompetenta si aroganță lor. Asta îi scoate in stradă de mai bine de 2 ani.

   0 voturi
   +1
   -1
   • Doar întrebați-vă ce căuta pe trotuar Sergiu Bîlcea, vicepreședintele CJ. De ce nu era la serviciu, eventual să se întâlnească cu Doamna Dăncilă, să-i spună direct ce îl doare. Nu de alta, dar el putea face asta prin natura funcției sale, pe când poporul nu. Trotuarul e al poporului si ma rog, mai sunt și alții care se folosesc de trotuar, dar nu un politician cu funcții de răspundere.
    Sau poate că totuși, e adevărată zicerea aia românească cu toți politicienii care asta fac: trotuaru?

    +6 voturi
    +1
    -1
  2. Stiti ce ma roade? Presa stie ca se face politică în școli…Presa stie ca, politicu’ (in cazu’ asta local) se p…a la propriu pe educatia pruncilor nostri. Presa stie cine sau ce fel de oameni “contine” inspectoratu’ scolar sau cum li se preda pruncilor in scolile aradene! Stie si de mita. Stie si de banii pe care scolile ii sifoneaza. Stie da’ o doare-n p…a. Pe romaneste!
   Tata avea abonament la ziarele locale…le citeam de prunc. Mereu aceleasi cacaturi legate de varfu’ piramidei! Azi e falca maine va fi caprar sau altu’ si presa mereu o sa scrie despre ei si cat de nasoli sunt sau cum si unde parcheaza sau cum manipuleaza pruncii!
   Anu’ trecut cand ii scotea psdu’ de la Ploiesti parca sa defileze pentru inculta dancila cine a fost sanctionat? S-au p…at pe niste copii si i-au scos in strada ca pe niste vaci .

   Nu era mai simplu “sa luati de grumaz” atunci si acum pe cei care trebuiau sa se sesizeze ca unor prunci le sunt incalcate drepturile ? S-o intrebati pe doamna director “delaprotectiacopiluluicarenufacenimic” de ce arghanghelii si toti zeii nu se autosesizeaza institutia de cacat pe care o conduce?
   Sa-I intrebati pe parinti cum pot permite ca un ghertoi sa se stearga la fund cu pruncu’ lor in fata natiunii? Vedeti ce zice? Daca pruncu’ meu era scos in strada impotriva vointei sale acel profesor papa supica cu paiu’ …indiferent de consecinte! La fel si dom’ inspector care “urecheaza” in fata camerelor un minor! Incredibil!

   Cat despre SPA nu era mai simplu sa il intrebati pe jandarmu’ care coordona haosu’ de pe strada de ce unui JURNALIST i se interzicea sa isi faca meseria de catre niste neica nime’ ? De ce ala inca este neamendat, nesanctionat? Sau de ce nu mergeti sa-l interogati,faceti-l de cacao…sa stie lumea cum arata si cum gandeste un lingau! Fac pariu ca, daca colegu’ dvs il baga-n p…a ma-sii lua amenda!

   Intrebati “on the record” pe toti cei responsabili apoi postati interviurile sa ii vedem cum se balbaie si cum isi f…t carierele! Urmatorii se vor gandi de doua ori inainte sa ridice fundu’ in fata unor politicieni de cacat!

   Da’ asa…mereu psd sau pnl mereu la gramada ori mereu despre lideri! Lderi pe care-I doare-n paispe de ceea ce scrieti voi! Acei lideri n-ar avea nici o putere daca institutiile abilitate si-ar face datoria! Da’ nici macar una!

   +8 voturi
   +1
   -1
   • Presa independentă asta poate face: să spună ce se întâmpla, să nu ascundă adevărul. Nu este treaba ei să schimbe lucrurile. Aia doar presa de partid o făcea pe vremuri de nevoie și face mai nou contra cost…
    Altfel aveți perfectă dreptate cu elevii care sunt îndoctrinați în continuare. Măcar pe vremuri mai si învățau câte ceva…

    +3 voturi
    +1
    -1
    • De acord cu dvs…da’ poate sa-l intrebe si pe maria sa jandarmu’ de ce n-a sanctionat o incalcare grava a constitutiei? Poate sa-l intrebe si pe domnu’ ala care conduce Rutiera de ce Ghita sau doamna lui au inca permis. Tot la fel poate sa-i intrebe pe pe toti cei ce nu-si fac treaba, care este motivu’ pentru care nu si-o fac! Nu?

     Pt ca oamenii astia tre’ sa constientizeze ca la privat daca nu-ti faci treaba zbori. Nu tinem sefi de Politie sau inspectori,profesori etc ampulea cu curu’ pe scaune!

     Nu e critica la dresa dvs…nu-mi permit pt ca nu va cunosc…eu vb la modu’ general! Sunt siteuri de “presa” in onlineul aradean cu 1/2 subiecte de cacat pe zi…cand Aradu’ geme dupa o presa adevarata! Si are subiecte cacalau!

     Permiteti-mi sa am in continuare aceeasi dilema… de ce nu a fost amendat tuciuriu’ ala pentru ca a impiedicat un jurnalist dintr-o tara U.E. sa-si faca meseria! Pct de vedere al Jandarmeriei care este? Prea usor treceti(ca publicatie) peste acest aspect! Data viitoare vor folosi forta pt ca au impresia ca pot!

     +3 voturi
     +1
     -1
  3. Athena nu s-au născut din spuma marii, ci din capul lui Zeus. De aici, zeița înțelepciunii. Afrodita s-a născut din spuma marii Zeița frumuseții.
   Sugerez împrospătarea cunoștințelor de mitologie greacă.
   Nu am avut răbdarea și curiozitatea sa citesc articolul până la capăt. Limbajul este jenant. Lipsa de profesionalism.

   +2 voturi
   +1
   -1
  4. Nepartinitor si obiectiv, …

   … acest articol reflecta o gandire clara, dreapta si o corecta analiza a celor intamplate.Echitatea si justetea sunt astazi lipsite de orice apreciere.Fara indoiala ca nu prea mai este nimic de facut pe aici, eventual retragerea ultimilor oameni normali din aceasta societate bolnava pana in maduva oaselor.Sa ramana doar ei in lumina reflectoarelor !!!O zi excelenta si multa sanatate!

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  1 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.