marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Începe dezinsecția! Acțiunea se va desfășura în mai multe zile, începând cu primele ore ale dimineții

  de Special Arad | 15 aprilie 2022, 1:44 PM | Administraţie

  0

  Comunicat. Datorită temperaturilor semnificativ pozitive din ultima perioadă, Primăria Municipiului Arad, prin operatorul contractat în acest scop demarează prima acţiune de dezinsecţie pentru distrugerea și prevenirea dezvoltării stadiilor larvare ale insectelor (în special țânțari), în spațiile deschise de pe domeniul public și privat al Municipiului Arad.

  Tratamentul de dezinsecţie terestru se va aplica în perioada 18 – 21 aprilie 2022, pe timp de zi, între orele 7:30 – 16:30. În același interval se va aplica și tratamentul insecticid împotriva căpușelor. În cazul condițiilor meteo nefavorabile, data/durata prevăzută se va decala/prelungi.

  Substanţa folosită în acţiunea de dezinsecţie este Vectobac WG, un produs insecticid special conceput pentru combaterea țânțarilor în stadiu de larvă. Pentru tratamentul contra căpușelor se va folosi produsul biocid Deltatim Plus. Ambele produse sunt avizate de Ministerul Sănătății.

  Din punct de vedere al eficienţei aplicării măsurilor de combatere şi eliminare a unor potenţiale focare de infecţie, acţiunile de dezinsecţie trebuie tratate în mod unitar atât pe domeniul public cât şi pe cel privat. Pentru evitarea unor reinfestări sau apariţii a unor noi zone contaminate, se recomandă tuturor cetăţenilor, asociaţiilor de locatari/proprietari, agenţilor economici şi instituţiilor de pe raza municipiului Arad, să efectueze tratamente de dezinsecţie pe păşuni, în depozite de anvelope uzate, subsoluri, casa scării de la blocuri etc., în paralel cu acțiunile municipalității.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.