Începe amenajarea traseelor turistice forestiere și montane în două focare de pestă porcină din județ

  de Special Arad | 14 aprilie 2021, 4:11 PM | Recomandările editorilor | Sântana | Şicula | Știri Arad

  0

  Imagine cu scop ilustrativ (foto: PIXNIO)

  Centrul Local pentru Combaterea Bolilor Arad a adoptat astăzi Hotărârea nr. 5, prin care se aprobă planuri de măsuri pentru intervenția în două focare de pestă porcină africană, care evoluează în două exploatații nonprofesionale din orașul Sântana și comuna Șicula. Măsurile vor fi puse în aplicare imediat și vor fi menținute până la stingerea focarelor.

  De asemenea, conform art. 3 al Hotărârii CLCB adoptată astăzi, prin derogare de la art. 3 din Hotărârea CLCB Arad cu numărul 1 din 26.02.2021, se permite efectuarea lucrărilor de amenajare, întreținere, marcare și semnalizare a traseelor turistice existente la nivelul județului Arad Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Arad, Serviciului de Voluntariat Montan, ocoalelor silvice și reprezentanților unităților administrativ-teritoriale.

  „Intenția noastră este ca până la minivacanța de Paștele Ortodox să ridicăm interdicția de acces în zonele împădurite din județul Arad, instituită ca măsură de prevenire a răspândirii virusului pestei porcine africane. Pentru a pregăti acest lucru permitem începând de astăzi activitățile de marcare și amenajare a traseelor turistice. Totodată, autoritățile cu responsabilități în domeniu și administratorii fondurilor de vânătoare vor efectua activități de inspecție în teren și de ecarisare a leșurilor de porci mistreți pe care le vor găsi în interiorul perimetrelor administrate, astfel încât să evităm orice disconfort și să împiedicăm transmiterea virusului pestei porcine africane spre zonele locuite”, a declarat Prefectul Județului Arad, Toth Csaba.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.