luni, 15 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Încep exproprierile pentru centura din Vladimirescu

  de Special Arad | 26 octombrie 2022, 8:14 PM | Administraţie | Topic special

  0

  DN7 în zona fostului Combinat Chimic Arad

  Comunicat. Consiliul Județean dorește modernizarea drumului județean care asigură legătura între DN7 și DJ 682C (Vladimirescu – Horia), prin fostul combinat chimic din comuna Vladimirescu. Tronsonul are o lungime de de 3,366 km. Pentru a realiza un drum modern, în conformitate cu actualele cerințe de trafic, este necesară exproprierea unor suprafețe de teren, însumând 10.727 m.p. Valoarea exproprierilor se ridică la aproximativ 150.000 de lei.

  Prin modernizarea acestui drum vom scoate traficul de tranzit din localitatea Vladimirescu, spre Horia, iar de acolo, printr-o altă investiție pe care Consiliul Județean dorește să o realizeze, se va construi un alt segment de drum, care va face legătura cu Zimandcuz și Șofronea, cu DN 79 – Arad-Oradea –, dar și cu drumul expres, tot pe relația Arad-Oradea. De asemenea, centura localității Vladimirescu va fi completată de cealaltă centură, a municipiului Arad, astfel încât, după ce se vor finaliza aceste proiecte, va fi deviat întregul trafic greu sau de tranzit din Vladimirescu”, a afirmat Răzvan Cadar, vicepreședinte al Consiliului Județean Arad.

  Valoarea lucrărilor de modernizare a tronsonului de 3,6 kilometri este estimată la aproximativ 9 milioane de lei, în proiect fiind inclusă și construirea un sens giratoriu. Drumul va avea o lățime de 8 metri (6,5 partea carosabilă și 2×0,75 acostamente), va fi prevăzut cu podețe tubulare, șanțuri pentru apa pluvială, indicatoare, parapete și alte elemente de siguranță rutieră (butoni reflectorizanți). Termenul de finalizare este de 15 luni (3 luni proiectul tehnic și 12 luni execuția) de la începerea efectivă a lucrării.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.