Incendiul violent de la Măderat a fost, cel mai probabil, provocat!

  de Special Arad | 7 noiembrie 2018, 9:02 AM | Știri Arad | Topic special

  0

  (foto: ISU Arad)

  In aceasta noapte, în jurul orei 02.15 minute, cele doua echipaje ale Detașamentului de Pompieri Ineu s-au deplasat în localitatea Măderat la un incendiu ce se manifesta la doua depozite de baloti în fostul CAP.

  La sosirea echipajelor incendiul se manifesta violent, generalizat la ambele depozite aflate la aproximativ 70m distanta unul de celalalt. Depozitele erau pline cu baloți (2-3 mii tone) unul fiind construit din lemn, fapt ce a favorizat extinderea imediata a incendiului.
  A fost solicitat sprijinul SVSU Pancota care a venit cu 2 autospeciale și SVSU Siria cu o autospeciala. În total au intervenți 9 pompieri militari (1 ofițer și 8 subofiteri) și 10 voluntari.

  A ars în totalitatea unul dintre depozite și în acest moment se acționează pentru stingerea ultimelor focare de incendiu.
  La finalul operațiunilor de intervenție se va face cercetarea la fata locului pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu.

  UPDATE

  Incendiul a fost stins, dar pompierii au rămas la depozite pentru a inunda zona, astfel încât să nu existe riscul de a se reaprinde.

  „Cauza probabilă a incendiului este: „folosirea cu intenție a surselor de aprindere în vederea producerii incendiului”. La sosirea echipajelor ardeau generalizat ambele clădiri la o distanta de aproximativ 50-60 m una de alta. Clădirile nu erau conectate la rețeaua electrică și nu au fost găsite urme de propagare a focului de la una la alta”, a declarat Gigi Pleșca purtătoru de cuvânt al ISU Arad. 

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.