Incendiul infernal din Grecia a pornit din trei locuri diferite și a fost stârnit de o mână criminală, arată anchetatorii

  de - | 27 iulie 2018, 6:39 PM | Internaţional

  0

  (foto: Chicago Tribune)

  Sunt indicii serioase că incendiile devastatoare din Grecia, în care au murit cel puţin 83 de oameni, au fost puse intenţionat, a anunţat ministrul pentru Protecţia Cetăţenilor, transmite TVR.

  Flăcările s-au propagat cu viteză din cauza căldurii excesive şi a vântului care a suflat cu putere. Oamenii acuză acum intervenţia greoaie şi ineficientă a autorităţilor. Câteva zeci de persoane sunt în continuare date dispărute.

  Orăşelul Mati este în ruine iar localnicii sunt devastaţi de dimensiunea dezastrului. O întreagă pădure de pini a fost transformată în scrum. Garda de Coastă elena a salvat 70 de oameni în zona Mati şi verifică dacă mai sunt supravieţuitori.

  „Vă informez că există indicii serioase şi probe importante că incendiul a fost provocat de o mână criminală. Suntem incomodaţi de numeroşi factori şi există numeroase probe care fac obiectul anchetei”, a precizat Nikos Toskas, ministrul pentru Ordine Publică.

  Focul a pornit din trei locuri şi ipoteza că a fost pus intenţionat este cea mai solidă pentru anchetatori. Grecii obişnuiesc să dea foc zonelor cu vegetaţie pentru a-şi construi case, deoarece legea interzice amplasarea de imobile în păduri sau plantaţii. La Mati, localnicii au ridicat imobile pe versant, spre mare, inclusiv în pădurea de pini.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.