Update Incendiul de la Centrala Electrică de Termoficare Arad a fost stins după o oră și jumătate

  de Andrei Fuliaș | 30 iulie 2019, 1:30 PM | Știri Arad

  0

  Un fum negru și dens ce se ridica în aer din zona Centralei Electrică de Termoficare Arad (zona Șoselei de Centură) a putut fi zărit de arădeni marți, în jurul orei 13:10. Fumul a putut fi zărit din mai multe zone ale orașului.

  Fumul provenea de la un incendiu izbucnit la o bandă transportoare a CET Arad, iar autoritățile au intrat imediat în alertă.

  Astfel, la fața locului s-a deplasat de urgență o autospecială AT 5003 și una de descarcerare, dar și 8 subofițeri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, pentru a stinge flăcările.

  UPDATE

  Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Arad, incendiul s-a manifestat la o bandă transportoare dezafectată.

  Pompierii au intervenit cu trei echipaje, două de stingere și unul descarcerare. Incendiul se manifesta violent cu degajare mari de fum din cauza prezenței materialului combustibil în abundență (cauciuc și material plastic).

  Focul a fost stins după aproximativ o oră și jumătate.

  Cauza probabilă a incendiului: „flacără produsă de un aparat de tăiere”. În speță, muncitorii care lucrau la dezafectarea utilajului au folosit un apărat de tăiere cu flacără.

  Foto: ISU Arad

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.