marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Incendiu în miez de noapte în zona împădurită a composesoratului Groșeni. 16 hectare de vegetație uscată și litieră au ars

  de Ioana Costaș | 24 aprilie 2023, 2:26 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  Pompierii militari ai Detașamentului Sebiș, împreună cu personalul Ocolului Silvic, au acționat în cursul nopții trecute pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la vegetație uscată și litieră, în apropierea localității Groșeni, anunță reprezentanții ISU Arad.

  Potrivit acestora, incendiul a fost anunțat în jurul orei 00:00, iar la sosirea echipajelor de intervenție acesta se manifesta cu flacără deschisă la nivelul litierei din zona împădurită a composesoratului Groșeni, pe o suprafață de aproximativ 16 hectare.

  Din cauza terenului stâncos, greu accesibil, pompierii militari au fost nevoiți să intervină mai bine de 3 ore cu pliciuri, atomizoare și mături, pentru localizarea și lichidarea incendiului.

  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind focul deschis în spații deschise.

  „Reamintim faptul că incendiile de vegetație uscată se propagă rapid și pun în pericol viața și bunurile materiale, iar nerespectarea măsurilor privind utilizarea focului deschis în spații deschise, constituie contravenție și se sancționează cu amendă. Cetățenii sunt obligaţi să respecte normele privind protecția mediului care interzic arderea vegetației uscate. Nerespectarea acestora, prin acţiunile de ardere a vegetaţiei uscate pe terenurile agricole, poate conduce la reducerea cuantumului subvențiilor de către APIA. Nerespectarea prevederilor legale privind interzicerea arderii miriştilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 7.500 lei la 15.000 lei, pentru persoane fizice şi de la 50.000 lei la 100.000 lei pentru persoanele juridice”, a transmis ISU Arad.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.