Incendiu stins de pompierii arădeni în zona Cadaș, noaptea trecută

  de Special Arad | 5 iulie 2022, 9:27 AM | Știri Arad

  0

  În această noapte, în jurul orei 04:40, Detașamentul de pompieri Arad a fost solicitat, prin apel la 112, să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă particulară din Municipiul Arad, zona Cadaș.

  De îndată, la fața locului au ajuns forțe și mijloace cu trei autospeciale se stingere cu apa și spumă, autoscară S42, descarcerarea ușoară și un echipaj SMURD.

  La ajungerea echipajelor, incendiul se manifesta generalizat la o încăpere a casei, cât și la o parte din acoperiș, cu posibilitate de propagare la restul imobilului.

  Intervenția promptă a pompierilor arădeni a făcut ca incendiul să fie localizat și lichidat în limitele găsite, în aproximativ 20 de minute.

  Din fericire, nu au existat victime.

  Cauza probabilă de producere a incendiului: scurtcircuit electric.

  Informare preventivă:

  Pentru preîntâmpinarea producerii unor incendii generate de exploatarea și folosirea improvizațiile electrice în locuinţe şi gospodăriilor cetăţeneşti, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Vasile Goldiș” al județului Arad, recomandă cetățenilor respectarea cu strictețe a următoarele măsuri de prevenire:

  •  nu suprasolicitaţi instalaţiile electrice prin alimentarea mai multor consumatori electrici (radiatoare, plite, boilere, etc.) de la aceeaşi sursă (prelungitor, priză) în acelaşi timp, topeşte, producând scurtcircuitul electric;

  •  nu lăsaţi aparatele electrice sub tensiune când nu le folosiţi, deoarece pot constitui în orice moment surse generatoare de incendiu;

  •  nu amplasaţi conductorii electrici aflaţi sub tensiune sub covoare, mochete sau preşuri, deoarece un scurtcircuit poate provoca aprinderea acestora;

  •  nu utilizaţi aparate electrice improvizate sau conductori electrici deterioraţi sau neizolaţi corespunzător; pentru remedierea defecţiunilor constatate la aparatele şi instalaţiile electrice defecte apelaţi la specialişti sau la persoane autorizate;

  •  Verificați instalația electrică și renunțați la aparatele defecte și la improvizații.

  •  Este interzisă utilizarea aparatelor electrice, cablurilor electrice, prizelor, întrerupătoarelor, dispozitivelor de protecţie cu defecţiuni sau improvizaţii; suprasolicitarea reţelei electrice prin folosirea simultană a mai multor consumatori.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.