Incendiu spectaculos, noaptea trecută, la Vinga. Un pompier a avut nevoie de ajutorul medicilor (video)

  de Luci Precup | 6 august 2017, 3:46 PM | Recomandările editorilor | Şagu | Știri Arad | Vinga

  0

  Știri Arad. Intervenția pompierilor a fost solicitată de urgență, sâmbătă seara, în jurul orei 22:30, pentru a stinge un incendiu de vegetație izbucnit aproape de localitatea Vinga.

  Incendiul a avut loc la aproximativ 2 km de gara din Vinga și s-a întins pe aproximativ 600 de metri, în paralel cu calea ferată, focul mistuind aproape 10 hectare de vegetație uscată (trestie), existând un risc major ca flăcările să se extindă la gospodăriile din zonă sau chiar la gară.

  Pentru stingerea flăcărilor au intevenit o autospecială a Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” Arad, împreună cu echipajele de pompieri voluntari din Șagu, Vinga și Mailat. Intervenția pompierilor a fost cu atât mai grea, cu cât terenul din zonă este unul mlăștinos, iar vântul sufla foarte puternic.

  În urma intervenției de stingere a flăcărilor, unul dintre pompierii voluntari aparținând de unitatea SVSU Șagu s-a intoxicat cu fum. Aflată în apropiere și în timpul liber, fiindcă locuiește în Vinga, paramedicul SMURD Stociu Elena i-a acordat pompierului primul ajutor.

  Lupta pompierilor cu flăcările a durat mai bine de patru ore, dar în final intervenția a fost una reușită.

  Video: Sergiu Câmpean și Francisc Mihai

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.