joi, 25 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Update Incendiu la Școala Generală din Socodor

  de Special Arad | 20 aprilie 2023, 10:25 AM | Știri Arad

  0

  arhivă

  Pompierii au fost chemați la Școala Generală din Socodor pentru a stinge un incendiu. Potrivit ISU Arad „intervin pompierii militari ai Detașamentului Ineu – Garda 2 Chișineu-Criș cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD. Personalul instituției de învățământ și elevii s-au autoevacuat în condiții de siguranță – aproximativ 50 de persoane. Incendiul se manifesta la nivelul unei grinzi din podul clădirii. Intervenția este în dinamică”.

  UPDATE ISU Arad:

  Intervenție promptă a pompierilor arădeni pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o școală din localitatea Socodor. În această dimineață, în jurul orei 10:15, pompierii militari arădeni au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la Școala Generală din localitatea Socodor.

  De îndată, la locul evenimentului au fost mobilizate forțe și mijloace din cadrul Detașamentului de Pompieri Ineu – Garda 2 Chișineu-Criș, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD, încadrate cu 9 salvatori. La sosirea echipajelor de intervenție incendiul se manifesta cu degajări de fum, la nivelul unei grinzi din podul clădirii.

  Cadrele didactice împreună cu elevii (aproximativ 50 de persoane) s-au autoevacuat în condiții de siguranță, înainte ca forțele de intervenție să ajungă. Nicio persoană nu a necesitat îngrijiri medicale. Forțele de intervenție au localizat și lichidat incendiul cu operativitate, împiedicând propagarea flăcărilor la întreaga clădire și limitând pagubele la nivelul grinzii.

  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind coșul de fum amplasat necorespunzător față de materialele combustibile

  Comunicat ISJ Arad:

  Astăzi, 20 aprilie 2023, în jurul orelor 10.15, în corpul de clădire unde își desfășoară activitatea două dintre clasele ciclului primar al Școlii Gimnazială ,,Iustin Marșieu” Socodor  a avut loc un incendiu. Pompierii militari ai Detașamentului Ineu – Garda 2 Chișineu-Criș au fost chemati la fața locului unde au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD.

  Toti cei 40 de elevi și două cadre didactice care își desfășurau activitatea în acel corp de clădire au fost evacuați în condiții de siguranță și sunt în acest moment în afara oricărui pericol.

  Activitățile didactice se vor putea desfășura în continuare, fără probleme, în condiții de siguranță, conform declarației domnului director prof. Flavius Brîndușe.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.