marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Incendii puternice în Europa. 10.000 de oameni evacuați din sudul Franței (Galerie Foto)

  de - | 28 iulie 2015, 11:53 AM | Internaţional

  0

  Fenomenele extreme din ultimele săptămâni au făcut dezastru în Europa. 10.000 de oameni au fost evacuaţi din campingurile din sudul Franţei, din cauza incendiilor de vegetaţie, ce au cuprins şi o rezervaţie naturală. În Spania, Grecia, Croaţia şi Bosnia-Herţegovina, pe lângă păduri, au ars şi mii de hectare de viţă de vie, relatează Digi 24.

  În doar 24 de ore, 1.200 de hectare de vegetaţie au ars în Catalonia, regiune turistică foarte cunoscută din nord-estul Spaniei. 800 de oameni au fost evacuaţi din calea flăcărilor cu care luptă 130 de pompieri şi 11 avioane şi elicoptere speciale.

  Este cel mai recent dintre incendiile care au pârjolit Spania în ultima săptămână. În total, 39.000 de hectare de vegetaţie au ars complet, iar cu o situaţie grea se confruntă şi pompierii din ţara vecină, Franţa.

  Flăcările au mistuit aproape 550 de hectare dintr-o pădure de pin de la marginea oraşului Bordeaux, iar focul ameninţă să se extindă din cauza rafelelor puternice de vânt. Peste 650 de pompieri sunt mobilizaţi pentru stingerea flăcărilor.

  „Fiecare trebuie să facă tot ce este nevoie pentru stingerea focarelor şi pentru a preveni, în egală măsură, apariţia unor focare noi”, a spus Francois Hollande, preşedintele Franţei.

  După două săptămâni de caniculă, Croaţia îşi revine şi ea cu greu. Incendiile puternice au pârjolit sudul ţării şi au distrus vegetaţia, pădurile de pini şi peste o mie de hectare de viţă de vie.

  Este o pierdere importantă pentru viticultorii croaţi, care trebuie să aştepte până la cinci ani pentru ca producţia de vin să revină la normal.

  Ivan Kunjasic, viticultor afectat de incendiu: „Ceea ce s-a întâmplat aici e un dezastru. Se spune că banii pot rezolva totul, dar acum se pune problema dacă mai ai puterea să iei totul de la capăt. Acum, trebuie să aştepţi ca viţa de vie de aici să crească din nou”.

  Şase avioane speciale şi 400 de pompieri au luptat cu incendiile zi şi noapte până au reuşit să le oprească înaintarea, iar mulţi oameni şi-au părăsit casele.

  Sursa: Digi 24

  Sursa foto: The Telegraph

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.