marþi, 25 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Încă o serie de amenzi! Arădenii, sancționați pentru nerespectarea regulilor impuse în contextul pandemiei

  de Special Arad | 25 martie 2021, 5:19 PM | Știri Arad

  0

  Pe fondul numărului de cazuri de îmbolnăviri cu COVID-19 înregistrate, sub autoritatea Instituției Prefectului Județului Arad, polițiștii arădeni împreună cu jandarmii și polițiștii locali au intensificat controalele privind respectarea normelor legale impuse de autorități în contextul situației actuale.

  În cadrul acțiunilor desfășurate la data de 24 martie a.c., au fost legitimate 2.890 de persoane, verificate 154 de societăți comerciale, restaurante, terase, supermarketuri, piețe, hoteluri, pensiuni şi alte spaţii de cazare; parcuri și zone de agrement, săli de sport și fitness, gări, autogări precum și 22 de mijloace de transport în comun. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 146 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 24.250 de lei, dintre care 15, în valoare de 3000 de lei, pentru nerespectarea interdicției privind deplasarea/libera circulație, iar celelalte pentru nepurtarea măștii de protecție.

   

  Purtarea măștii de protecție este obligatorie în toate spațiile publice. De asemenea, este interzisă circulația persoanelor în intervalul orar 22,00 – 05,00, cu câteva excepții :

  – deplasarea în interes  profesional, între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;

  – deplasarea pentru asistență  profesională care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente; 

  – deplasări în afara localității a persoanelor care sunt în  interes profesional sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane și care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei; 

  – deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie.

   

  Pentru verificarea motivului deplasării în interes  profesional sunteți obligați să prezentați, la cererea forțelor de ordine, legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator ori o declarație pe propria răspundere. 

  Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal sunteți obligați să prezentați, la cererea forțelor de ordine, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.D

  eclarația pe proprie răspundere trebuie să cuprindă: numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței/gospodăriei/locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura. Aceasta poate fi descărcată de pe site-ul www.stirioficiale.ro .

   

  Controalele vor continua în sistem integrat și în perioada următoare, în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială, precum și a prevenirii și limitării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.