Încă o seară incendiară! Arad International Jazz Day 2





Nebunia continuă! În cea de-a doua seară a „maratonului arădean de jazz”, în 15 aprilie, pe scena Cinematografului Arta au urcat Sárosi Péter & Azara și Q Band, care au creat o atmosferă ce nu s-a lăsat mai prejos decât cea a serii anterioare.
Așa cum era de așteptat, sala a fost plină, iar acest lucru a putut fi posibil, pe lângă pasiunea oamenilor pentru jazz, și grație eforturilor organizatorilor care au reușit să ofere accesul la acest eveniment în mod gratuit.
Sárosi Péter & Azara (vezi video-ul de mai sus) este o formație multipremiată care, printre altele, a câștigat doi ani consecutiv premiul „Formația anului” la Gala de jazz din București, în 2013 și 2014. Muzica formației combină mai multe stiluri, printre care bebop, new soul sau chiar fusion. Pe scena de la Arta, aceștia au cântat atât compoziții proprii cât și unele coveruri ale unor compozitori celebri precum Miles Davies, pe care le-au adaptat în stilul lor caracteristic.
Formația Q Band (vezi video-ul de mai jos) este mai degrabă cunoscută arădenilor sub vechea denumire, Quaternion Band, existând încă din anii `90. La ora actuală, din componența inițială au rămas doar doi membri și anume Attila Frnda (bas) și Sergiu Bacoș (trombon). Pe lângă aceștia, îi amintim pe Imi Molnar (clape), Csaba Torma (tobe, revenit după 7 ani în formație), Ștefan Gartner (trompetă), Marius Stoica (Saxofon), Mihai Rădescu (trompetă), Norbi Prentel (chitară), Claudia Iuga (vocal) și George Dancu (vocal). Melodiile abordate sunt, de regulă, coveruri ale unor melodii celebre, foarte îndrăgite, din aria funk și soul.
International Jazz Day se va încheia mâine, 16 aprilie, prin două concerte de exepție: Sebastian Spanache Trio și Pankastic! Evenimentul va începe la ora 19:00.
Vezi și „Arad International Jazz Day 1”
Comentariile portalului
Aha, dacă realizarilee sunt în funcție de datele dan biblie, probabil că autostrăzile se vor face până la apoca lipsă! Aia mare, sau mică, nu mai contează...
Poate nu ar strica să vă documentați ceva mai atent. Veți putea observa că procesiunile ortodoxe legate sau inspirate din viața lui Iisus (deci, inclusiv drumul crucii) (...)
Sa-mi spuna cineva de ce acesti calugari copiaza Via Dolorosa de la Romano Catolici. Biserica Ortodoxa nu are " Drumul Crucii" inclus in randuiala bisericeasca . In nici o carte de cult (...)