vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Încă o bandă de circulație pentru șoferii de TIR, la Vama Nădlac II

  de Andreea Daniela B. | 3 februarie 2023, 12:01 PM | Știri Arad

  0

  (foto: DRDP Timișoara/Facebook)

  DRDP Timișoara anunță că, timp de o lună, în Punctul de Frontieră Nădlac II de pe autostrada A1 este în perioada de calibrare și îmbunătățire a algoritmilor de selectare a unui sistem nou de preselectare al autocamioanelor pe o a treia bandă, pe sensul de ieșire din țară.

  Ce înseamnă acest lucru pentru șoferii de camioane? 

  Aceștia explică faptul că sistemul constă în preselectarea traficului, în funcție de numărul de axe și greutatea tirurilor și dirijarea circulației pe banda deschisă suplimentar în ACI Nădlac II, sensul de ieșire.

  Cu ajutorul unor senzori de cântărire dinamică, montați pe sectorul de autostradă înainte de vama Nădlac II, se determină tonajul tirurilor și, ulterior, la intrarea în terminal, sunt direcționate, prin mesaje afișate pe un ecran, către cele trei benzi.

  Pentru ca traficul să fie fluent pe această nouă bandă, șoferii trebuie să respecte indicațiile de pe panoul cu mesaje variabile și să se asigure că au rovinietele valabile.

  Banda a treia va fi deschisă în momentele cu activitate intensă în punctul de frontieră Nădlac II, sensul de ieșire din țară.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.