sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Încă 40.000 de lei pentru sărbătoarea rromilor la Arad

  de Raluca Medeleanu | 7 aprilie 2016, 5:26 PM | Administraţie | Recomandările editorilor

  3

  Bugetul evenimentului cultural pe care îl va organiza Centrul Municipal de Cultură Arad de 8 aprilie, cu ocazia Zilei Internaționale a rromilor, va fi suplimentat cu 40.000 lei. Decizia a fost votată astăzi, în cadrul Ședinței Extraordinare CLM, care s-a desfășurat la ora 14:00 în Sala Ferdinand din Palatul Administrativ. 

  Consilierul municipal Ionel Ciupe a cerut explicații privind decizia ridicării sumei de la 10.000 la 50.000 lei doar în acest moment, întrebând reprezentanții Centrului Municipal de Cultură de ce nu s-au gândit în momentul în care au stabilit suma inițială că va fi nevoie de mult mai mult, interpretând întocmirea prezentului proiect de hotărâre drept „o chestie electorală” a lui Gheorghe Falcă.

  Sunt de acord, dar banii respectivi să nu fie folosiți pentru petreceri, ci pentru cumpărarea de rechizite școlare și de haine pentru copiii rromi”, a adăugat consilierul.

  Daniela Andreica, directorul executiv al CMCA a răspuns că motivul acestei schimbări de buget se datorează unei cereri mult mai mari din partea comunității rrome, în comparație cu anii trecuți.

  Anii anteriori n-am avut cereri de organizare a activităților mai ample, dar anul acesta, în 8 aprilie, cu ocazia Zilei Internaționale a rrominlor, cererile au crescut și au dus la această nevoie”. În ceea ce privește orientarea sumei către bunuri materiale, Daniela Andreica a spus că Ordonanța 51 prevede ca CMCA să efectueze doar cheltuieli legate de manifestări culturale.

  „Strategia de incluziune a rromilor la nivel național ne obligă să le acceptăm toate solicitările”, a conchis aceasta.

  Proiectul de Hotărâre privind aprobarea suplimentării sumei alocate pentru organizarea acţiunii „Manifestări culturale şi sărbători ale minorităţii rromilor” a fost aprobată cu 19 voturi, având o singură abținere.

  Proiectul de Hotărâre arată că la evenimentul din 8 aprilie, Ziua internaţională a rromilor, vor participa un număr de aproximativ 1.500 de persoane, după cum urmează: „servicii artistice, servicii de scenotehnică şi sonorizare, servicii de transport persoane, servicii de promovare şi publicitate, servicii de masă, şi altele, pentru acoperirea cărora este necesară suplimentarea sumei aprobate cu încă 40.000 lei”.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Proiectul de Hotărâre privind aprobarea suplimentării sumei alocate pentru organizarea acţiunii „Manifestări culturale şi sărbători ale minorităţii rromilor” a fost aprobată cu 19 voturi, având o singură abținere.

   Cine a avut curajul sa se abtina ?

   +2 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  6 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.