vineri, 19 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Încă 10 milioane de lei pentru modernizarea Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad

  de Special Arad | 21 decembrie 2018, 4:40 PM | Administraţie

  0

  Comunicat. Veste bună pentru sistemul de sănătate arădean, în ultima ședință a Consiliului Județean a anului! Ambulatoriul Spitalului Clinic Județean de Urgență va fi echipat cu aparatură performantă, cu echipamente achiziționate din fonduri europene: RX aparat de radiodiagnostic cu post de grafie și scopie, Computer Tomograf 128 SLICES, Osteodensimetru, Angiograf artere periferice, Ecograf cu modul de elastografie și ecografie cu substanță de contrast, Turn de videoendoscopie, Mașină spălat și dezinfectat endoscoape. Aparatura va fi achiziționată prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa 8 – Dezvoltarea infrastructurii sanitare şi sociale.
  Cu o contribuție de numai 209 mii lei, Consiliul Județean a câștigat 10,4 milioane de lei, adică de 50 de ori mai mult (!) pentru aparatură medicală de înaltă precizie. Vă reamintim că în anul 2018, prin investițiile Consiliului Județean și ale Primăriei, Spitalul Județean a primit în fiecare săptămână un aparat medical nou!
  „Avem cele mai mari investiții în sistemul medical arădean din ultimii 40 de ani! Începem să construim trei spitale noi: de Psihiatrie, de Oncologie, un complex Pediatrie-Matern, care va îngloba toate specializările de pediatrie, obstetrică-ginecologie și neonatologie. De asemenea, modernizăm din fonduri europene Secția de Infecțioase, Secția de Cardiologie, iar în urma investițiilor Primăriei Municipiului Arad și ale Consiliului Județean, avem una dintre cele mai moderne secții de Chirurgie din România! Din discuțiile permanente pe care le am cu conducerea Spitalului Județean, am înțeles nevoia de a suplimenta numărul de angajați de la Spital, de aceea am aprobat doar anul acesta 156 de posturi noi pentru cadrele medicale!”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.