vineri, 19 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis suspendarea executării pedepsei în cazul Elenei Udrea

  de - | 20 decembrie 2018, 7:02 PM | Naţional

  0

  Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, joi, suspendarea executării pedepsei în cazul Elenei Udrea în dosarul Gala Bute, în care a fost condamnată definitiv la 6 ani de închisoare.

  De asemenea, Instanţa supremă a decis suspendarea pedepsei şi eliberarea din penitenciar a lui Tudor Breazu, condamnat tot în dosarul Gala Bute la 3 ani de închisoare, scrie Agerpres.

  Şi fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, condamnat în acelaşi dosar, a fost pus în libertate.

  Udrea se află în detenţie în Costa Rica din 3 octombrie, pe numele ei fiind formulată o cerere de extrădare. Ea a depus însă şi o solicitare pentru obţinerea statutului de refugiat politic, aşteptând o decizie a autorităţilor din Costa Rica.

  O decizie similară a fost luată şi în cazul fostei şefe DIICOT Alina Bica, aflată şi ea în detenţie în Costa Rica.

  Deciziile instanţelor sunt consecinţa hotărârii CCR prin care constituirea completurilor de 5 judecători de la instanţa supremă a fost declarată nelegală.

  sursa: digi24

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.