joi, 22 februarie, 2024

Special Arad Logo

  În SUA, anul acesta s-au înregistrat cele mai multe atacuri în masă cu arme de foc din ultimii 17 ani

  de - | 6 decembrie 2023, 9:19 AM | Internaţional

  0

  imagine cu rol ilustrativ

  Washington Post informează că, în primele 11 luni ale anului, în SUA s-au înregistrat cele mai multe atacuri în masă cu arme de foc din ultimii 17 ani. Au fost împușcate mortal 197 de persoane și aproape o sută au fost rănite.

  WP definește “atacuri în masă prin împușcare” acele evenimentele armate în care sunt ucise cel puțin patru persoane, exceptând atacatorul. Baza de date pe care o folosește publicația este compilată cu cea a Associated Press, USA Today și Northeastern University și datează din 2006.

  Astfel, potrivit evidențelor coroborate, în SUA, weekendul trecut, au fost înregistrate atacurile cu numărul 37 și 38 în care au fost împușcate mortal cel puțin patru persoane, înregistrându-se astfel cel mai mare număr de crime în masă produse prin împușcare din 2006, iar anul nu s-a încheiat. Comparativ, pe tot parcursul anului trecut fuseseră înregistrate 36 de astfel de atacuri.

  Împușcăturile din weekendul trecut au avut loc în Texas și Washington, în locuințe private, și au adus numărul total de decese din 2023 la 197, fără a număra atacatorii, ceea ce în sine este un alt record sumbru. Alte 91 de persoane au fost rănite, dar au supraviețuit.

  Cel mai mare număr de astfel de evenimente au avut loc în locuințe private – cel puțin 26 din cele 38 și zece în locuri publice. 19 au fost comise de persoane care și-au ucis membri ai propriilor familii, inclusiv copii.

  Cel mai mortal atac din 2023 a avut loc pe 25 octombrie în Lewiston, Maine, când un rezervist al armatei care avea probleme psihice a deschis focul pe o pistă de bowling și într-un bar. A ucis 18 persoane și a rănit 13.

  Citește mai mult pe: biziday.ro.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.