În secolul XXI, în Arad, Grădinița de la „German” este închisă din cauza lipsei de căldură, iar elevii învață în „Ghiba” îmbrăcați cu șubele părinților!

  de Mihai Todoca | 18 decembrie 2018, 2:09 PM | Administraţie | Educaţie | Topic special

  2

  (foto: Arhivă RTV)

  Vede paiul în pădure şi nu vede bârna din faţa nasului… Cam așa și cu așa-zișii conducători ai muncipiului Arad. Problema căldurii e una care se pare că nu prea „macină” reprezentanții administrației locale, din moment ce, punctual, două instituții de învățământ sunt „înghețate” de frig. Astfel, la grădinița Liceului German, căldura este oprită de șase săptămâni, iar cursurile sunt suspendate. O altă unitate de învățământ unde elevii studiază în sălile de clasă reci este Colegiul Național Elena Ghiba Birta.

  Am sunat la cele două unități și am aflat că din cauza efectuării unor lucrări la Liceul Forestier, cursurile grădiniței Liceului German sunt suspendate din moment ce nu există căldură. Aceste lucruri le-am aflat de la o secretară amabilă care ne-a spus că domnul director Stoica Mario este într-un consiliu și dacă vom reveni ne va da dânsul mai multe explicații. Explicații pe care vi le vom prezenta într-un update, când o fi lăsat de Gheorghe Falcă și domnul director…

  În ceea ce privește sălile de curs reci de la Liceul Elena Ghiba Birta, am sunat și acolo, iar doamna directoare ne-a declarat că: „După cum știți clădirea este una foarte veche, care anul viitor împlinește 100 de ani.  O clădire care a fost inclusă într-un proiect de reabilitare, iar de acum încolo urmează să se deruleze de către primărie procedurile de achiziții.(…) Într-un cuvânt sistemul de încălzire nu face față. Problemele cele mai mari le avem în sala festivă, sala de sport și patru săli de curs. Acolo am încercat să remediem cum am putut problema, cu niște aeroterme și calorifere electrice, dar vă dați seama că nu fac față. Totodată am cerut ajutorul celor de la CET, iar domnul director ne-a trimis un inginer care să inspecteze toate caloriferele pentru a vedea ce se poate face, deoarece este vorba de un întreg sistem de încălzire, nu doar de schimbarea unui singur calorifer. Toate reparațiile la care va fi supus sistemul de încălzire, din păcate, se vor putea face doar după Anul Nou, deoarece nici cei de la CET nu pot veni când vrem noi. Sistarea cursurilor ar fi o măsură, dar pe aceasta o luăm doar în situații extreme deoarece nu vrem să încărcăm elevii cu recuperarea materiei. Înțelegem revolta părinților, nimănui nu îi place să știe că copilul lor stă în frig, dar să știți că ei schimbă sălile de curs prin rotație, deci nu stau o zi întreagă. Am chemat nenumărați tâmplari, dar nimeni nu se înhamă la așa ceva, deoarece costul este foarte mic pentru munca depusă, pe lângă asta clădirea se încadrează la monumente istorice și nu putem noi pune ce geam dorim. Vom avea condiții bune, dar pentru asta mai trebuie puțin așteptat. Ne dorim să facem bine pentru copii, vă dați seama”, ne-a declarat Eugenia Groșan.

  Deci așa cum suntem obișnuiți, trebuie să așteptăm. Trebuie să așteptăm să se producă normalul.

   

  Sursa foto: Arhivă – Imaginea articolului are rol ilustrativ

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Se poate și altfel. Vă garantez! Doar că este nevoie a face ce trebuie de oameni cu diplome pe bune și nu veșnica „peteceală/plombare” a deficiențelor și „spoitul” pe-afară să „arate bine”, de cei cu diplome cumpărate. Actuala administrație este atât de coruptă încât consideră un „Drept” să li se „tragă dreptul” la toate aceste lucrări de „Regenerare urbană” a la filfizonul fălcos.
   Hoția asta ce persistă de decenii poate fi oprită. Dar nu vrem! Ne convine sistemul și cei cărora nu le convine sunt lași. Dau doar din gură și stau cu ochii în smarturi, fiindcă în lumea virtuală pot fi ceea ce nu sunt în lumea reală.

   Oare Primarul are căldură în biroul uriaș ce și la alocat?
   Părinți papă lapte!!! Luați copiii și transferați-i în biroul primarului corupt și-n sălile de ședințe bine încălzite ale Primăriei.

   +4 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  8 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.