În Sala Clio, vom fi „călători prin Țara Vikingilor”

  de Special Arad | 13 noiembrie 2014, 2:38 PM | Cultură

  0

  Nicodin (Nicu) Duma, membru al Asociației ArtImage Cluj-Napoca, prezintă 25 de panorame fotografice, printate pe canvas, în Sala Clio a Complexului Muzeal Arad, începând cu data de 15 noiembrie 2014, la invitația Foto Club Arad.

  Vernisajul, în prezența autorului, va avea loc sâmbătă 15 noiembrie 2014 ora 17 ,00 cu emoții și povești mai mult decât fotografice.

  Expoziția de fotografie CĂLĂTOR PRIN ȚARA VIKINGILOR

  Autor : Nicodin (Nicu) Duma, ArtImage Cluj-Napoca

  Nicodin (Nicu) Duma, membru al Asociației ArtImage Cluj-Napoca prezintă 25 de panorame fotografice, printate pe canvas, în Sala Clio a Complexului Muzeal Arad, începând cu data de 15 noiembrie 2014 la invitația Foto Club Arad.

  Rezultat al unei expediții în țările nordice ale Europei organizate de către Centrul de Cercetări Biologice aparținând Grădinii Botanice „Vasile Fati” din Jibou, jud. Sălaj, la care autorul a luat parte, această a doua expoziție de fotografie se centrează pe impresii personale cu o putere emoțională deosebită, derivând, undeva, din versurile poemului Viking:

                                                  Sângele din inima mea                                 
                                                  mă îndeamnă să încerc                                
                                                  Marea pare un munte,                                  

                                                  Impulsul din inima mea                               
                                                  De a porni o nouă călătorie,                      
                                                  De a cunoaşte altă lume

                                                  …………………………………

                                                  şi  îmi cere cu stăruinţă din nou

                                                  de a vizita ţinuturi îndepărtate

                                                  pe mări îndepărtate…

  Vernisajul, în prezența autorului, va avea loc sâmbătă 15 noiembrie 2014 ora 17 ,00 cu emoții și povești mai mult decât fotografice.

  Comunică, ing. Mircea Albu, afiap, președinte ArtImage Cluj-Napoca

  Nicodin Duma /Nicu/       (SIRENIA 2014)

  În perioada 2-13.06.2014 un grup de cercetători aparţinând Centrului de Cercetări Biologice Jibou, Grădina Botanică “ Vasile Fati” au desfăşurat o expediţie ştiinţifică şi de documentare în extremitatea nordică a Peninsulei Scandinave, zona europeană, unde este prezent ecosistemul de tundră.

  Nicodin Duma /Nicu/

  n. 14.03.1957, Cluj-Napoca

  Absolvent al Facultăţii de Ştiinţe Economice, Cluj-Napoca. Asociat  unic  al  Societăţii  Comerciale  cu  capital  privat DUMAS  SERVIMPEX srl Cluj-Napoca fondată în 1994, comerţ şi servicii în domeniile:  import  şi  distribuţie produse tehnico-sanitare, instalaţii, finisaje interioare şi exterioare:

    – DUMAS DISTRIBUŢIE, depozit, str. Luncii nr. 19

    – DUMAS INSTAL, magazin, str. Fabricii nr. 13

    – DUMAS TERMICE , showroom centrale şi instalaţii termice

    – CASA DUMAS, showroom plăci ceramice, obiecte şi accesorii sanitare

  Construieşte Pensiunea MOARA DIN PĂDURE/ 2009/ în localitatea Văleni, jud. Sălaj. Membru al Asociaţiei ArtImage Cluj-Napoca din 2010. Expoziţii de fotografie în Cluj-Napoca, Baia Mare, Arad, Craiova, Belgrad-Serbia.

  O scurtă prezentare a Asociatiei ArtImage Cluj-Napoca

  Asociaţia ArtImage Cluj-Napoca a luat fiinţă în martie 2006 ca urmare a lipsei de interes în susţinerea activităţii cultural artistice şi de educaţie vizuală manifestată în ultimele decenii.

  Obiectivele principale sunt:

  – promovarea imaginii comunităţii locale la nivel naţional şi internaţional;

  – educaţia vizuală a tinerilor.

  Pentru îndeplinirea lor sunt organizate constant expoziţii de fotografie şi arte plastice, local, în ţara şi străinătate, precum şi cursuri, workshopuri, traininguri de educaţie vizuală.

  Printre cele mai semnificative realizari, mentionam:

  –  Ambientarea fotografică a Pavilionului României din cadrul Bienalei de la Veneţia în februarie 2008

  –  Înfiinţarea Bibliotecii de arte vizuale într-un parteneriat cu Biblioteca Judeţeană ”Octavian Goga” Cluj, cu cofinanţare AFCN

  –  Cursuri de iniţiere în fotografia digitală şi prelucrarea de imagine a peste 600 de tineri (22 serii)

  –  Organizarea a circa 160 de expoziţii de fotografie în spaţiul Bibliotecii Judeţene ”Octavian Goga” Cluj

  –  Refacerea unor manifestări vizuale de tradiţie ale Clujului, cum ar fi saloane şi concursuri de fotografie.

  Obiectivele ArtImage prevad si includ oportunitati de organizare de manifestări de anvergură internaţională. Astfel, în anul 2010, ArtImage preia, cu intenţia de a continua, brand-ul ”AUDIA” al Fotoclubului ”Universitatea” Cluj, care – pana in anul 2005 – a reprezentat un reper naţional major în spectacolele-concurs de montaje audio vizuale (diaporame). Cu o participare internaţională de excepţie a demonstrat viabilitatea intenţiei ArtImage, configurându-se ca un autentic act de cultură.

  Anul 2012 a adus prim plan un eveniment major fotografic, aniversarea a 200 de ani de la nașterea pictorului și fotografului clujean, Carol Pop de Szathmari in 11 ianuarie 1812.

  Cu acest prilej Asociația ArtImage Cluj-Napoca a declarat luna Ianuarie 2012: „Clujul, capitală a fotografiei”, organizând în fiecare zi lucrătoare câte un eveniment fotografic în diverse locații clujene.

  De departe, Salonul internațional aniversar de fotografie Carol Pop de Szathmari a fost cel mai important eveniment al acesti luni culturale; acesta, sub înaltul patronaj al Federației Internaționale de Artă Fotografică (FIAP) și al Asociației Artiștilor Fotografi din România (AAFR) a deschis sălile Muzeului de Artă Cluj, expunand atentiei publicului clujean crampeie din viata si viziunea artistilor, care au onorat salonul. Cu acest prilej s-au decernat premii si tipărit, în condiții grafice deosebite, un catalog cotat internațional la patru stele FIAP.

  Anul 2013 a gazduit, tot în organizarea Asociației ArtImage Cluj-Napoca, în 18-28 octombrie cea de a 16-a ediție a Festivalului Internațional de Diaporame Digitale AUDIA 2013, sub inalte patronaje nationale si internaționale.

  Nu vom exclude nici cele patru ediții ale concursului de fotografie CLUSIUM, URBE NOSTRUM, organizat în cadrul Zilelor Clujului.

  Asociatia ArtImage isi sprijina activitatile atat pe efortul membrilor voluntari, cat si pe sustinerea partenerilor și sponsorilor, fără de care dezvoltarea si mentinerea unor asemenea proiecte de anvergura nu ar fi posibile.

  Printre partenerii nostri, amintim colaborarea constanta si consecventa cu Biblioteca Județeană „Octavian Goga” Cluj, cereia i se alătură Primăria Cluj, Universitatea Babeș Bolyai Cluj, Fotika, Libraria Diverta, Welcome2Cluj, Cluj.info, Radio Cluj, Făclia, Banca Transilvania, Casa Dumas, MCR Invest, Sendra, Univers T, DJTS, Diverta, Energobit, si lista poate continua.

  Echipa ArtImage Cluj-Napoca 

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.