În problema liniei de autobuz 60… e o mică problemă. Am primit răspunsul oficial din partea CTP Arad

  de [email protected] | 9 August 2017, 2:35 PM | Știri Arad

  15

  Un cititor al site-ului Special Arad ne-a atras atenția, luna trecută, asupra unei linii de autobuz care, potrivit unui anunț public făcut de CTP Arad, ar fi trebuit să fie introdusă cu caracter experimental (timp de 3 luni) în luna februarie a acestui an și care trebuia să parcurgă ruta Gai (Str. I. Câmpineanu) – Poltura – Fortuna – UTA – Spitalul Județean – Biserica Sârbească – Piața Romană. Doar că… nici urmă de această cursă de transport în comun. Care e motivul? Asta am vrut să aflăm și noi. În sfârșit, a venit și un răspuns oficial.

  Cititorul nostru ne-a explicat că introducerea liniei 60 a fost solicitată de către locuitorii cartierelor Gai și Poltura, fiind extrem de necesară, deoarece linia de tramvai 6 nu acoperă decât un sfert din cartierul Gai, iar Poltura chiar deloc. Având în vedere că se apropie toamna, elevii din aceste zone se vor confrunta, în continuare, cu lipsa mijloacelor de transport în comun în apropiere de domiciliul lor.

  Explicația CTP-ului este că se dorește introducerea acestei linii, doar că niciun șofer de autobuz nu a răspuns până acum la anunțurile de angajare.

  „Introducerea, cu caracter experimental, a liniei de autobuz care să circule pe traseul Gai (Str. I. Câmpineanu) – Poltura – Fortuna – UTA – Spitalul Județean – Biserica Sârbească – Piața Romană, a fost amânată datorită lipsei  de pesonal de bord, având în vedere că societatea noastră se confruntă cu o lipsă acută de șoferi și vatmani.

  Compania de Transport Public încearcă să găsească soluții, prin anunțuri repetate, pentru angajarea de personal de bord necesar desfășurării programelor de transport, respectiv și pentru introducerea experimentală a acestui traseu. Datorită faptului că introducerea acestui traseu este posibilă numai prin angajarea de personal de bord suplimentar, imediat ce această condiție va fi îndeplinită, vom introduce linia 60 pe traseul solicitat”, ne-a comunicat CTP Arad printr-o scrisoare semnată de Claudiu Godja, directorul general, ca răspuns la solicitarea noastră.

  Directorul general Claudiu Godja ne-a explicat la telefon și faptul că nu ar fi o problemă introducerea acestei linii din punctul de vedere al autobuzelor din dotare, lipsește doar numărul de personal suficient.

  Rugăm, cu această ocazie, locuitorii cartierelor Gai și Poltura, cei care sunt afectați de această problemă, să ne comunice dacă au observat în ziarele tipărite arădene, în perioada februarie 2017 și până acum, anunțuri de angajare din partea Companiei de Transport Public Arad pentru postul de șofer de autobuz.

  Distribuie articolul

  Comentarii

   • E bine ca s-a schimbat directorul ctp, dar nu e suficient ar trebui toată conducerea, ca sa se facă lumina odată. Dacă se face un sondaj majoritatea angajaților ctp sunt pensionari, deci e o companie tip azil de bătrâni, toți ar trebui dați afara pensionarii și-au făcut rostul in viață, gata cu ei. Ar trebui angajat tineret, cu idei noi, cu dorință de a face, schimba ceva, moderniza. Sa scape ctp de generația pensionarilor.

    +36 voturi
    +1
    -1
  1. Puneți anunțuri de angajare peste tot tramvaie, autobuze, dispecerate, gherete bilete, statii etc. Dar nu cred ca se prea înghesuie lumea sa meargă la ctp din cauza salariului, condițiilor de munca jalnice, tramvaielor, autobuzelor si microbuzelor jalnice si murdare, ctp are o problema majora la capitolul curățenie. Măriți salariile, schimbați rablele alea de microbuze si autobuze, sa vedeți ca atunci veți avea personal de bord. Timișoara cum a putut??? Doar autobuze si microbuze Mercedes au noi nouțe, impecabile. La Arad de ce nu se poate?

   +47 voturi
   +1
   -1
   • La arad e falca..de aia nu se poate..nu compara tm cu aradul tm e imensa are mii de soferi cu cat d aradul are cateva zeci si aia batrani!!!salarul e o gluma la arad un sofer de tir ua lejer 4500 de lei de ce te ai duce sa muncesti cu stres pe 1500 de lei!!???

    +40 voturi
    +1
    -1
    • La ctp salariile sunt cele mai mici pentru șoferi si vatmani, din toată tara, ei își risca viață lucrând pe toate epavele ctp ului, calatorii nu au pic de siguranță si confort. Salarii mari au incompetenții de la birouri care conduc ctp, ei habar nu au de transportul in comun, sau nu le pasa, pt ei totul e ok așa cum e, atata timp cat le vine salaruiul ala baban, pe Falca idem nu il interesează.

     +38 voturi
     +1
     -1
  2. Dupa cum tot spuneam si eu si alții, primăria susține firmele private pito puma fdc sa prospere si sa le meargă cat mai bine posibil, de ce ei au șoferi si autobuze? Si CTP ul firma de stat nu? Toată vina o are primarul, căruia nu ii pasa de cetățeni, doar de afecerile lui mizere si personale.

   +42 voturi
   +1
   -1
  3. In anunțul din articolul anterior au precizat ca nu pot sa înființeze o linie de autobuz așa imediat, ca au nevoie de aprobări pt înființarea statiilor. Pai din februarie si pana acum nu ați fost capabili măcar statiile sa fie înființate si puse la punct? Pt asta chiar nu aveți nici o scuza

   +21 voturi
   +1
   -1
  4. Nu pot sa cred ca exista atata indiferenta, tupeu murdar, scuze peste scuze si minciuni cat in cap mai multe. Ati promis ca infiintati L60, pai tineti-va de cuvant, nu tot taraganati atata, ca din februarie ati taraganat-o destul, nici macar statiile nu le-ati facut! Si mai preocupativa de curatenia in tramvaie si autobuze ca sun jeguri penale.

   +13 voturi
   +1
   -1
  5. Vrem autobusul pe linia 60 sa circule din septembrie anul acesta, fara atatea motive aiurea care le spuneti voi ctpisti, in alte orase se poate la Arad de ce nu se poate. Va dati seama ce linie buna va fii, ca face conexiunea Gaiului Polturei cu vlaicu-spital pana in Boul Rosu, e extraordinar. Punetiva pe treaba!!!!

   +7 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  5 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.