sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  In memoriam, Aurel Ardelean

  de Special Arad | 27 decembrie 2018, 7:20 PM | Administraţie

  1

  Comunicat. Trecerea în neființă a consilierului județean prof. univ. dr. Aurel Ardelean a îndoliat și Consiliul Județean Arad.

  „Marea familie arădeană a suferit o pierdere dureroasă! Trecerea la cele veșnice a prof. univ. dr. Aurel Ardelean o deplânge fiecare arădean, fiecare instituție. Aradul recunoscător este în doliu! Suntem îndurerați, iar această durere este în sufletul tuturor celor care l-au cunoscut și l-au apreciat pe fondatorul Universității de «Vasile Goldiș», o personalitate istorică a comunității noastre, comparabilă cu marii bărbați de stat a căror memorie a îngrijit-o și a transmis-o mai departe. Vorbele sunt aride să poată exprima recunoștința față de această personalitate care a definit și a modelat evoluția Aradului și a vestului României în ultimii 28 de ani! Unul dintre cei mai importanți arădeni ai generației noastre, a cărui dimensiune prezentul nu o sesizează încă la amploarea corectă, pleacă lăsând în urma sa nu doar o universitate îndoliată, ci zeci de mii de arădeni întristați de această pierdere, arădeni care și-au desăvârșit educația la Universitatea fondată de prof. univ. dr. Aurel Ardelean. Suntem mândri și recunoscători că am fost contemporanii lui Aurel Ardelean, cetățean de onoare al municipiului Arad și personalitate a județului Arad, un OM între oameni! Dumnezeu să îl vegheze și să îi dea odihnă ușoară! Sincere condoleanțe familiei îndoliate!” – a declarat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

  Prof. univ. dr. Aurel Ardelean a fost consilier județean timp de două mandate: 2012-2016, respectiv 2016-prezent, când mandatul i s-a întrerupt prematur. A deținut funcția de președinte al Comisiei de Urbanism, Amenajarea Teritoriului, Lucrări Publice și Protecția Mediului, atât în primul mandat, cât și în cel de-al doilea.

  În data de 14 mai 2015, ca o recunoaştere a activității desfăşurate și pentru contribuţia adusă la creşterea prestigiului judeţului Arad, pe plan naţional și internaţional, i s-a conferit titlul de onoare „Personalitate a Județului Arad”, cea mai înaltă distincție a Județului Arad.

  În cei șase ani și jumătate de activitate în cadrul Consiliului Județean Arad, prof. univ. dr. Aurel Ardelean a participat la 59 de ședințe ordinare, la 58 de ședințe extraordinare și a votat 1529 de Hotărâri ale Consiliului Județean Arad, după cum urmează:

  2012: 5 ședințe ordinare, 3 ședințe extraordinare, 95 Hotărâri ale Consiliului Județean Arad;

  2013: 8 ședințe ordinare, 11 ședințe extraordinare, 212 Hotărâri ale Consiliului Județean Arad;

  2014: 10 ședințe ordinare, 7 ședințe extraordinare, 221 Hotărâri ale Consiliului Județean Arad;

  2015: 8 ședințe ordinare, 12 ședințe extraordinare, 220 Hotărâri ale Consiliului Județean Arad;

  2016: 9 ședințe ordinare, 10 ședințe extraordinare, 209 Hotărâri ale Consiliului Județean Arad;

  2017: 11 ședințe ordinare, 7 ședințe extraordinare, 299 Hotărâri ale Consiliului Județean Arad;

  2018: 8 ședințe ordinare, 8 ședințe extraordinare, 273 Hotărâri ale Consiliului Județean Arad.

  Aurel Ardelean a fost nu doar un membru activ al Consiliului Județean, ci și un partener al instituției, prin calitatea de rector fondator și, ulterior, președinte al Universității de Vest „Vasile Goldiș”.

  Ca urmare a unui parteneriat între Consiliul Judeţean Arad, Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, arădenii beneficiază de un centru de screening mamografic modern, la standarde de ultimă generaţie. În cadrul acestui parteneriat, Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” a pus la dispoziţie printr-un contract de folosinţă gratuită, un Centru medical modern, amenajat din fonduri proprii şi dotat cu aparatură de ultimă generaţie, Consiliul Judeţean Arad asigură finanţarea activităţii medicale, iar Spitalul Judeţean asigură cadrul profesional pentru ca femeile din judeţul Arad să beneficieze de investigaţii gratuite pentru depistarea precoce a cancerului mamar. Peste 1000 de arădence au beneficiat aici de investigații medicale gratuite.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  8 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.