În ciuda zvonurilor, directoarea Colegiului „Moise Nicoară” asigură părinții că nu există niciun motiv ca școala să fie închisă

  de Raluca Medeleanu | 15 septembrie 2020, 2:14 PM | Educaţie | Topic special

  0

  Mai multe zvonuri despre un elev depistat cu Covid-19 la „Moise Nicoară” au început să circule prin oraș în decursul zilei de astăzi, provocând îngrijorare printre părinți și unii profesori. Cu toate acestea, directorul Colegiului ne asigură că nu există niciun motiv de spaimă. Într-adevăr, testul elevului a ieșit pozitiv, însă nici nu se pune problema de închiderea școlii, întrucât acesta a fost depistat încă din vacanță și nu a venit la deschiderea noului an.

  „Nu doresc să fim acuzați de lipsă de transparență. E adevărat, copilul a fost confirmat, dar înainte de începerea școlii. El nu a venit la școală. E în stare bună, ținem legătura cu părinții”, ne-a declarat Diana Achim, director al Colegiului Național „Moise Nicoară”.

  Aceasta a specificat că la această oră elevul se află în izolare, acasă, și că nu a intrat în contact cu ceilalți elevi, întrucât e un elev nou, fiind transferat în acest început de an. Cât timp va rămâne în izolare, acesta va învăța online.

  În ceea ce privește desfășurarea orelor de la „Moise Nicoară”, Diana Achim ne-a specificat că deși școala pe care o conduce a fost inclusă în scenariul verde, s-a luat decizia să se ia măsuri ca pentru scenariul galben. Orele durează mai puțin, pauzele sunt mai scurte, elevii fac ore în două schimburi, iar între cele două schimburi se igienizează clasele.

  „Am luat toate măsurile. Chiar dacă puteam începe pe scenariul verde, am optat să introducem măsuri suplimentare, pentru siguranță. Vreau să fac aceste clarificări pentru a liniști lucrurile. Nu e cazul ca părinții să își facă griji. Dacă noi nu facem școală, consecințele sunt mai grave asupra educației elevilor. Să păstrăm proporțiile”, a spus Achim.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.