marþi, 26 septembrie, 2023

Special Arad Logo

  „În câteva ore”, Franţa le va livra arme kurzilor din Irak

  de Special Arad | 13 august 2014, 3:45 PM | Internaţional

  0

  Preşedintele francez, Francois Hollande, a anunţat, miercuri, că a decis să le livreze arme kurzilor irakieni pentru a le face faţă militanţilor din Statul Islamic, gruparea teroristă care face ravagii în nordul Irakului, pe care vrea să îl includă într-un viitor califat islamic, scrie Gandul.info.

  Franţa va livra „în următoarele ore” arme destinate kurzilor din Irak, a anunţat preşedintele Francois Hollande, citat de BBC News. Acţiunea a fost aprobată de guvernul de la Bagdad, conform presei franceze.

  Armamentul vine ca un ajutor extern pentru Peshmerga, forţele kurde, care încearcă să le ţină piept luptătorilor din Statul Islamic, care au ocupat mai multe zone din nordul Irakului, pe care vor să le includă în viitorul lor „califat islamic”.

  Potrivit presei internaţionale, americanii au început şi ei să îi înarmeze pe luptătorii din Peshmerga.

  SUA au anunţat anterior că a trimis încă 130 de consilieri militari în zona Kurdistanului.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.