luni, 22 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Improvizație pentru educație. Elevii pot participa la un concurs de freestyle

  de Special Arad | 8 decembrie 2021, 9:52 AM | Educaţie

  0

  Elevii de gimnaziu şi liceenii din România sunt invitați să participe, până pe 12 decembrie, la o competiție de creație muzicală pornind de la teme de educație puse în dialog cu dezvoltarea durabilă.

  Concursul, organizat de Official Freestyle Club România în parteneriat cu Asociația pentru Promovarea Educației Deschise, cu sprijinul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă, îşi propune să le arate tinerilor şi adulților cum instrumente şi tehnici contemporane de creație artistică pot fi utilizate inteligent în contexte de educație non-formală.

  Foarte multe dintre proiectele sprijinite de Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă sunt inovatoare și adresate noii generații. Lansăm o nouă provocare pentru tineri care le dă posibilitatea să se informeze și să se exprime într-un mod original pe o temă care îi privește în mod direct: dezvoltarea durabilă” – spune László Borbély, coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă

  Educația non-formală acționează ca factor activator, mobilizator pentru învățarea cu sens. Ne-am gândit așa: Ce ar fi să ducem suflul acesta motivațional pe care elevii îl descoperă și resimt în contexte nonformale, în relație firească cu educația, cu dezvoltarea de competențe cheie?” – spune Laura Gunesch, expert educație, Asociația pentru Promovarea Educației Deschise

  Tinerii sunt provocați să compună şi să interpreteze, în versuri de hip hop, o creație muzicală proprie pornind de la una dintre cele trei teme lansate prin concurs, într-un efort de a creşte conştientizarea publică asupra importanței educației, culturii locale şi a moştenirii naturale pentru dezvoltarea armonioasă, durabilă şi coerentă a comunităților.

  Temele de concurs, de la care participanții sunt invitați să se inspire în compoziție, sunt: Respect pentru tradiție; Iubește planeta și planeta te va iubi; Când știi multe ești liber.

  În tehnica improvizației este vorba, de multe ori, despre talent înnăscut. Totuși, a fi un bun improvizator presupune și un bagaj generos de cunoștințe, iar tehnica în sine, pentru rafinare, cere multă experimentare. În contextul proiectului nostru, improvizația se referă la creație muzicală spontană care pornește tocmai de la acest mix de abilități și resurse. Ne propunem să îi încurajăm pe tineri să își folosească calitățile artistice și mintea creativă ca să poată să se descopere prin artă și să afle cum pot contribui la dezvoltarea unei lumi durabile” – spune Emi Popa (AFO), fondator Official Freestyle Club România

  Mecanismul, regulamentul şi calendarul competiției pot fi consultate aici: www.officialfreestyleclub.com/edu

  Joi, pe 9 decembrie, organizatorii vor difuza prin paginile de proiect și rețelele de socializare, o sesiune de Q&A privind scopul, obiectivele, mecanismul de concurs pentru a le oferi participanților informații suplimentare privind tehnica improvizației și legătura cu educația.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.