duminicã, 21 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  „Împreună dăruim zâmbete” pentru copiii cu nevoi speciale, de Moș Nicolae

  de Special Arad | 8 noiembrie 2023, 3:02 PM | Știri Arad

  0

  Prima ediție a evenimentului filantropic „Împreună dăruim zâmbete”, menit să vină în sprijinul copiilor cu nevoi speciale, va avea loc în Ajunul lui Moș Nicolae, 6 decembrie, de la ora 18:00, la sala de evenimente Amiral, din incinta Ștrandului Neptun Arad.

  Organizatorii principali sunt asociațiile Europeanul și Sfântul Martin OSTSM din Arad, care își doresc să vină în sprijinul copiilor cu nevoi speciale din Arad și care transmit următoarele informații despre eveniment:

  „Azi a oferi un zâmbet copiilor este mai presus de orice sentiment. De 8 ani încercăm să schimbăm destine, implicându-ne activ în comunitate prin organizarea de evenimente cultural-filantropice și umanitare care au ca scop premierea performanțelor elevilor arădeni, dar și susținera elevilor care provin din medii social vulnerabile sau a celora cu nevoi speciale. Acesta este motivul pentru care am răspuns de îndată dorinței Fam. Bölöni – Petcu de a organiza un eveniment pentru copii cu dizabilități din școlile: Școala Specială “Raza de Soare” și CSEI Arad denumit sugestiv -Împreună dăruim zâmbete – .

  În spatele acestei dorințe de a ajuta acești copii, se află o poveste ce ne va emoționa pe noi toți.

  Maria, sora Andreei Bölöni Petcu , s-a născut sănătoasă în 4 august 2004 în Timișoara. Din păcate, după 8 săptămâni a suferit o deshidratare drastică datorită intoleranței la lapte. A fost transportată la spitalul județean din Arad, urmând să fie mutată la București din cauza stării grave în care se alfa. A urmat un accident vascular cerebral din care a rezultat o semi-pareză. Un an plin de recuperări, dar toate au fost doar pe moment, deoarece după un an de la accidentul vascular a urmat o meningită cu pneumococ care i-a afectat auzul, iar recuperarea a trebuit luată de la 0. Au urmat foarte multe erori medicale, mulți ani de stat prin spitale, mulți ani de recuperări. A fost greu atât pentru ea, cât și pentru familie. Era chinuitor să o vedem cum luptă cu fiecare încercare pe care a avut-o. Maria a învățat la Școala specială Raza De Soare din Arad, i-a plăcut extrem de mult, am fost foarte mulțumiți!

  De unde a venit ideea pentru eveniment? Chiar de la Măria. Deși și ea era un copil cu nevoi speciale, tot timpul își ajuta colegii. Încă de când era ea la scoală, mergeau elevii unor scoli din Arad cu pachetele de dulciuri cu ocazia Crăciunului la copii, îi colindau, iar bucuria din ochii lor era de nedescris. Din păcate, Măria a decedat pe 31 iulie 2017, în Timișoara, cu 5 zile înainte de a împlini 13 anișori.

  Prin acest eveniment dorim să aducem zâmbete copiilor speciali, pe fetele părinților lor și să venim în ajutorul lor. Recuperările sunt foarte costisitoare, nu este deloc ușor pentru părinți, dar nici pentru copii care de cele mai multe ori nu sunt acceptați în societate.

  Prin evenimentul – Împreună dăruim zâmbete – organizatorii își propun că aceasta lecție de viață să ajungă în sufletul fiecăruia dintre noi. Suntem siguri că măcar o data în viață fiecare am zis “azi nu am chef să lucrez” sau “îmi e lene să mă ridic din pat” sau “nu am bani, mă consider sărac”. Ei bine…de astăzi sper că fiecare dintre noi să apreciam viață așa cum este, să îi mulțumim lui Dumnezeu că suntem sănătoși, că putem lucra, că ne putem ridica din pat, că putem vorbi și auzii, că putem să mâncam fară ajutor etc.

  Prin acest eveniment, ne propunem să facem cât mai cunoscute nevoile speciale ale acestor copii deosebiți și să îi acceptăm pentru că ei au nevoie mai mult că oricine de iubire și o vorbă bună. Fi parte din proiect și achiziționează un bilet în valoare de 50 lei pentru a aduce bucurie celor peste 300 de copii. Biletul se poate achiziționa sunând la numerele de telefon: Bölöni Andreea: 0786488658, Bölöni Katalin: 0746199219, Salon Beautiful (Str.N. Balcescu, Arad).

  Fiecare copil vă primi un pachet, iar școlile vor fi ajutate cu materiale didactice, alimente necesare pregătirii meselor principale pentru copii de la Școala Raza de Soare. La evenimentul din data de 06.12.2023 ora 18.00 vei putea dona și în urna special amenajată”, transmit organizatorii,

  Evenimentul va avea loc la Amiral Events&Style Arad. Pentru a completa atmosfera din program vor fi momente artistice oferite de :

  1. S.E.I.– moment special cu dans
  2. RAZADE SOARE – moment special cu cântece
  3. ANSAMBLULARĂDEANA – dans popular
  4. ANSAMBLULMUREȘANA – dans popular
  5. NEWGENERATION STUDIO – dans modern
  6. BÚZAVIRÁGNÉPTÁNCEGYÜTTES – dans popular
  7. ABCMUSIC – 3 momente artistice – colinde

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.