luni, 24 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Impresionanta călătorie a unei pisici „refugiate” din Irak, reunită cu familia sa în Norvegia

  de Special Arad | 20 februarie 2016, 3:51 PM | Animal Special | Video

  0

  După o peripeție ce părea fără de sfârșit, o familie de refugiați din Irak a trecut prin cele mai mari emoții, joi, reunindu-se cu iubita lor pisică, pe care o pierduseră călătorind prin Europa.

  Regăsirea a fost posibilă grație unei echipe dedicate de voluntari și puterii Facebook-ului.

  Pisica numită „Kunkush” a fost trimisă pe avion în Norvegia și a ajuns în sfârșit în brațele proprietarei, care a izbucnit în lacrimi de fericire.

  Familia plecase din orașul Mosul (Irak) cu luni înainte și se stabilise în țara nordică. Mosul este acum sub asediu de către militarii Statului Islamic.

  -aYWEE47LXZXLgpqmU4oYgb-trkl0pN9gtRY_7xG3gJQ

  Pufoșenia albă sosise cu familia pe țărmurile insulei grecești Lesbos în luna noiembrie. Agitația oamenilor care coborau din bărci și mulțimea de voluntari care veneau în ajutorul refugiaților au speriat-o, probabil, pe felină, care a fugit din cușcă.

  După spusele voluntarilor, familia s-a simțit oribil că a fost nevoită să plece mai departe înainte să o găsească.

  Felina, care a supraviețuit războiul pe toată distanța dintre Irak și Turcia, a fost găsită într-un sat de pe insula grecească, după trei zile de căutări, iar voluntarii au făcut tot posibilul să o returneze familiei. Neștiind numele pisicii, au denumit-o Dias, după un zeu grecesc, și i-au creat o pagină de Facebook, „Reunite Dias”, cu scopul de a intra în contact cu familia care era în continuare în drum spre Norvegia. Tot ei au lansat o campanie GoFundMe, pentru a acoperi costurile îngrijirilor medicale pentru pisică.

  dias-reunited-featured

  Pentru o perioadă, Kunkush / Dias a trăit la familii adoptive în Atena și Berlin, așteptând până să apară vești despre locația proprietarilor.

  În 14 februarie, pagina „Reunite Dias” a anunțat că familia a fost localizată în Norvegia. Echipa care a monitorizat situația felinei s-a pus pe treabă pentru a o returna, iar aceasta a ajuns acasă în această săptămână. Momentul a fost de-a dreptul emoționant și a fost relatat de toate marile agenții de presă din lume.

  Surse foto: Mashable, The Guardian, Mirror, The Pappas Post

  940994_516558741837108_5311613806731137203_nkunkush

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.