miercuri, 19 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Important pentru toți românii! Tot ce trebuie știut despre noile buletine

  de - | 14 aprilie 2016, 2:23 PM | Naţional

  0

  Parlamentarii consideră ca românii ar trebui să aibă acte de identitate asemănătoare celorlalți cetățeni ai Uniunii Europene. Astfel, au iniţiat o lege prin care cer schimbarea buletinelor în România. Noul tip de carte de identitate va fi în format ISO 7810, dimensiune similară permisului auto sau cardurilor bancare și vor avea măsuri de siguranță și protecție sporite,dar și mai multe date informative.
  În noile buletine românii vor avea trecut numele ca și acum, codul numeric personal, grupa sanguină, dar și faptul că posedă sau nu permis de conducere auto și numărul asigurării sociale.
  O mare deosebire față de actualele buletine este faptul că în cele noi nu va mai fi trecută adresa posesorului. Inițiatorul, deputatul Mihai Aurelian, spune că este un mijloc de protecție a persoanei, în fața infractorilor care nu vor ști unde stă persoana respectivă,în acest ferindu-i familia sau pe el persoanl de eventiale întâmplări nefericite.

  ”O problemă stringentă o reprezintă opțiunea emiterii cărții de identitate, conferind posibilitatea cetățeanului care solicită noul document de a alege o carte de identitatecare să nu conțină CIP-ul de memorie, respectând convingerea religioasă a fiecărui român care nu dorește să posede un astfel de document care să aibă încorporat un astfel de CIP.

  O altă chestiune este dată deincluderea în cadrul documentului a datelor privind asigurările sociale, dar am adus în atenția oficialului Guvernului rugămintea de a studia eliminarea adresei de domiciliu din motive de siguranță personală. În ultimii ani, au existat foarte multe cazuri de cetățeni români victime ale rețelelor de trafic uman sau tinere amenințate, sechestrate, persoane ale căror documente de identitate au fost confiscate de către capii rețelelor de crimă organizată, ceea ce oferă infractorilor deținerea datelor cu privire la domiciliul părinților, a familiei, ușurând astfel acestora punerea în aplicare a planului de amenințare, șantaj și constrângere a acestora, terorizând și distrugând sute de mii de familii.
  De asemenea, inclusiv cetățenii români din străinătate, tot în sensul protecției datelor personale în privința domiciliului, sunt reticenți în a fi expuse cât mai multe informații personale, iar ca argument în plus în beneficiul cetățenilor, eliminarea adresei din document servește tocmai pentru a evita preschimbarea acestuia ori de câte ori când un cetățean își modifică adresa de domiciliu, ceea ce înseamnă, noi așteptări și bani cheltuiți inutil”, a spus deputatul liberal, potrivit Libertatea.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.