luni, 15 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Imigranţi reţinuţi în Arad, la Turnu – graniţa cu Ungaria. Printre ei, o familie de sirieni cu trei copii

  de O. Peniță | 9 septembrie 2015, 6:40 PM | Știri Arad

  0

  Știri Arad. Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PT Turnu au depistat două grupuri de migranţi, totalizând nouă persoane, care încercau să treacă ilegal frontiera româno-ungară, cu intenţia de a ajunge în Spaţiul Schengen, informează comisar şef Daniel Iancu, purtător de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad. O patrulă formată din poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Turnu, judeţul Arad, a depistat în noaptea de marţi spre miercuri, în timpul executării unei misiuni specifice, patru bărbaţi care se deplasau pe jos, spre Ungaria, încercând să treacă ilegal frontiera de stat’, a declarat miercuri comisar şed Daniel Iancu.

  Potrivit sursei citate, cei patru bărbaţi au fost reţinuţi la aproximativ 300 de metri de frontieră şi au fost conduşi la sediul SPF Turnu pentru cercetări.

  În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că este vorba de trei cetăţeni turci şi un cetăţean afgan, cu vârstele cuprinse între 19 şi 51 de ani, toţi posesori de documente temporare pentru solicitanţii de azil în România. Aceştia au declarat poliţiştilor de frontieră că intenţionau să ajungă în Germania.La doar câteva minute distanţă, o altă patrulă din cadrul aceluiaşi Sector al Poliţiei de Frontieră Turnu a depistat un grup de cinci persoane, alcătuit din doi adulţi şi trei copii, care se deplasau pe jos, spre Ungaria, încercând să treacă ilegal frontiera de stat’, a spus comisar şef Daniel Iancu.

  Persoanele în cauză au fost reţinute la aproximativ 200 de metri de frontieră şi au fost conduse, de asemenea, la sediul SPF Turnu pentru cercetări.

  În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că este vorba despre o familie de cetăţeni sirieni – tata, mama şi trei copii minori – adulţii declarând de asemenea că intenţionau să ajungă în Germania. În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră au întocmit persoanelor adulte acte de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun’, a conchis comisar şef Daniel Iancu, purtător de cuvânt al STPF Arad.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.