sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Imagini video de la cheful organizat de primarul din Buşteni pentru fiul lui Fidel Castro: „Şi venim noi fuga, fuga / Dacă tu ne chemi în Cuba”

  de Special Arad | 29 septembrie 2014, 11:06 AM | Naţional | Video

  0

  Alejandro Castro, unul dintre fiii fostului preşedinte cubanez Fidel Castro, este, în această perioadă, într-un periplu pe meleaguri româneşti. După ce a petrecut cu Radu Mazăre, în Mamaia, Castro Jr. şi-a petrecut weekend-ul pe Valea Prahovei: cu lăutari, în Buşteni, se mândreşte primarul Emanoil Savin. Dacă el le-a dat gazdelor trabucuri cubaneze, Castro cel tânăr a primit în schimb dulceaţă „Simona Halep” şi vin în ediţie limitată pentru nunta lui Lucian Bute. Au băut, au mâncat şi au cântat cât i-a ţinut vocea: nu oricum, ci cu versuri făcute special pentru oaspetele cubanez, de la care gazdele, în frunte cu edilul din Buşteni, speră la o invitaţie. Căci, după cum i-a cântat Savin lui Castro junior: „Şi venim noi fuga, fuga// Dacă tu ne chemi în Cuba”.

  “Hai, cine traduce la noi?”, întreabă uşor încurcat primarul Emanoil Savin, purtând cocarda tricoloră, în timp ce îi strânge mâna oaspetelui său, unul dintre fiii fostului lider cubanez Fidel Castro, tocmai coborât dintr-o maşină de teren, îmbrăcat lejer, în blugi şi cu un tricou.

  Pentru Alejandro Castro, edilul din Buşteni a pus la punct o primire ca la carte, cu pâine şi sare. Totul e pregătit, iar cameramanul nu ratează niciun detaliu, luând în prim plan la un moment dat codiţa oaspetelui cubanez.

  Sesizând că invitatul său pare puţin nedumerit, primarul rupe din pâine o bucată pe care a muiat-o în sare, înainte de a o mânca. “Tradition”, i se adresează el, emoţionat, oaspetelui său.

  Întrebat, la cald, ce îi place în România, Alejandro Castro spune că îi plac oamenii, care, vede bine, sunt primitori.

  Tratat cu carne de mistreţ şi căprioară

  Intră cu toţii în încăperea pregătiră pentru petrecere. În imagini apar borcane mari cu dulceaţă având etichete cu numele şi fotografia Simonei Halep. Deasupra capetelor petrecăreţilor, hălci de carne şi salam care atârnă peste masă, funii de usturoi, sticle cu vin din 1977 şi butoiaşe de zmeurată şi cireşată.

  castro6

  Drept mulţumire, oaspetele le-a adus gazdelor sale din România câteva trabucuri havaneze.

  „Vreau să beau, să mă distrez/ Am trabucul cubanez”

  La câţiva metri, un lăutar începe să cânte la acordeon. “Ce mare mi-este mândria/Aţi venit în România/ Să beau şi să mă simt bine/ Alejandro lângă mine/ Vreau să beau, să mă simt bine/ Cu-Alejandro lângă mine/ Chiar dacă ne duci cu duba/ Vreau să mergem toţi în Cuba/ Vreau să beau să mă distrez/ Am trabucul cubanez / Alejandro cu dreptate/ Ţi l-a dat de calitate/ Alejandro când te chem/ Să vii mereu la Buşteni”, pare să improvizeze lăutarul.

  Lângă el, primarul Savin îi ţine isonul. “Şi venim noi fuga, fuga// Dacă tu ne chemi în Cuba”, cânta edilul Savin, după cum se vede în filmarea trimisă gândul de reprezentanţii primăriei Buşteni.

  La un moment dat, oaspetele este servit cu cârnaţi, care atârnau deasupra capetelor petrecăreţilor.

  „Spune-i că e picant”, avertizează, tare, o voce, pentru a se face auzită. Iar lăutarul nu ratează momentul. “Cu trabucul unicat/Nu-i cârnatul mai picant/Cu trabucul unicat/Noi avem salam picant/Asta e seară ca-n vis/Să ciocnească Alexis”, sună versurile improvizate.

  castro7

  Îl îndulcim cu „Simona Halep”

  Pe un raft, lui Alejandro Castro îi sunt arătate borcane mari cu dulceaţă, purtând etichete pe care scrie „Dulceaţă de căpşuni Simona Halep”, „Dulceaţă de gutui Simona Halep”, „Dulceaţă de cireşe Simona Halep”, iar la câţiva metri sunt înşirate sticle de Fetească din “rezerva specială 1977”.

  Discursul primarului pentru fiul dictatorului

  “După cum vedeţi, între România şi Cuba nu există nicio diferenţă. Şi ei sunt la fel de petrecăreţi cum suntem şi noi. Cred că domnul Alejandro s-a simţit extraordinar aici la Buşteni. Îl aşteptăm cu familia prezidenţială să vină într-o vizită oficială să vină la Buşteni pentru că avem castelul Cantacuzino, putem să organizăm o petrecere pe cinste. O să mergem să facem şi noi o vizită la Havana, nu suntem fumători, dar am auzit că are foarte multe fete frumoase. Ceea ce avem şi noi”, a declarat primarul Emanoil Savin.

  Citește continuarea pe Gandul.info

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.