Prețul petrolului, la noi culmi: creștere de 6% într-o singură zi

  de - | 9 March 2022, 8:11 AM | Internaţional

  0

  Preţurile petrolului au crescut marţi cu peste 6%, după deciziile Statelor Unite şi Marii Britanii de a interzice importurile din Rusia, care au potenţialul de a agrava perturbările de pe piaţa mondială a energiei, statul rus fiind al doilea mare exportator de ţiţei din lume, transmite Reuters.

  Piaţa petrolului a crescut cu peste 27% de la începutul lunii martie, pe măsură ce invazia rusă a Ucrainei s-a intensificat, iar Statele Unite şi alte ţări au aplicat mai multe sancţiuni menite să paralizeze economia rusă, informează News.ro.

  Aceste lucruri au schimbat pieţele energetice, deoarece Rusia este cel mai mare exportator de ţiţei şi de produse rafinate din lume.

  Preşedintele american Joe Biden a anunţat marţi interzicerea importurilor de petrol şi alte forme de carburanţi din Rusia, în timp ce Marea Britanie a declarat că va elimina treptat importurile de petrol şi produse petroliere ruseşti.

  Preţul ţiţeiului Brent pentru luna mai a crescut cu 8,06 dolari, sau cu 6,5%, până la 131,27 dolari pe baril până la ora 17:09 GMT (19:00 ora României).

  Cotaţia petrolului american pentru livrare în aprilie a crescut cu 7,54 dolari sau cu 6,3%, la 126,94 dolari pe baril.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.