miercuri, 4 octombrie, 2023

Special Arad Logo

  Imagini din satelit cu barajul distrus în regiunea Herson din Ucraina, ocupată în prezent de Rusia

  de - | 6 iunie 2023, 6:08 PM | Internaţional

  0

  (foto: Схеми / Twitter)

  Anton Gerașcenko, consilierul ministrului de interne al Ucrainei, a distribuit pe Twitter un videoclip cu imagini din satelit cu barajul Kahovka distrus în apropiere de Herson, scrie stiripesurse.ro.

  Barajul Kahovka, situat în zonele din regiunea Herson ocupate de Rusia în sudul Ucrainei, a fost parţial distrus marţi, Moscova şi Kievul acuzându-se reciproc de această distrugere.

  Barajul, ocupat de ruşi de la începutul ofensivei lor în Ucraina, permite inclusiv alimentarea cu apă a Peninsulei Crimeea, anexată de Rusia în 2014.

  Amenajat pe fluviul Nipru în 1956, în timpul perioadei sovietice, acest baraj este una dintre cele mai mari infrastructuri de acest tip din Ucraina.

  Președintele Klaus Iohannis a condamnat Rusia, marți, pentru aruncarea în aer a barajului de la hidrocentrala Kahovka din sudul Ucrainei.

  Sursa: stiripesurse.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.