joi, 13 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Iluminat public modern pe strada Ardealului… dar fără curent!

  de Raluca Medeleanu | 4 ianuarie 2023, 12:30 PM | Știri Arad | Telefonul cititorului | Topic special

  0

  Primim o sesizare la rubrica „Telefonul Cititorului”, din partea cuiva care locuiește pe strada Ardealului, din cartierul Grădiște, din municipiu. Aflăm că deși există montate corpuri de iluminat stradal moderne, acestea nu funcționează, iar motivul nu ar avea de a face cu vreo defecțiune a lor, ci că nu există curent electric pe stradă.

  Ne-am adresat Primăriei Arad care ne-a confirmat cele constatate de cititor, municipalitatea indicându-i ca vinovați pe cei care au efectuat lucrările la nivelul liniilor CFR.

  „În urma lucrărilor de modernizare a liniilor de cale ferată din zonă, o parte din instalația electrică de iluminat public a fost dezafectată. La finalizarea lucrărilor la liniile CFR, nu a mai fost prevăzut cablu de alimentare pentru corpurile de iluminat aflate pe stâlpul de pe strada Ardealului nr. 59, astfel cele două corpuri de iluminat public modernizate cu LED-uri, la care se face referire în solicitarea dvs., nu mai funcționează.

  Pentru remedierea problemei existente, soluția propusă de operatorul care asigură serviciul de iluminat public în municipiu este achiziționarea și montarea unui BMP monofazat. Această soluție se poate aplica doar în cazul în care este agreată de instituțiile autorizate (E-Distribuție Banat S.A. sau alte instituții dacă este cazul)”, ne-a transmis Primăria Arad, fără să ne mai precizeze dacă soluția este însă agreată sau nu de instituțiile în cauză, ori dacă există o dată estimată pentru remedierea acestei probleme.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.