Îl va detrona fondatorul Amazon și proprietarul The Washington Post pe Bill Gates în topul miliardarilor?

  de - | 30 May 2017, 8:20 PM | Business | Internaţional

  0

  Acțiunile Amazon au depășit pentru prima oară în istorie 1.000 de dolari pe unitate, gigantul online intrând într-un club select de companii listate la bursă a căror valoare se situează peste acest nivel, scrie Vocea.biz, care citează CNBC.

  Doar 14 alte companii din SUA au acțiuni cotate peste acest nivel, singura din domeniul tehnologiei fiind Priceline Group, potrivit FactSet. Numai că valoarea Amazon este de mai bine de patru ori mai mare decât acestea, cu excepția conglomeratului Berkshire Hathaway – controlat de miliardarul Warren Buffett – ale cărei acțiuni se tranzacționează la 247.000 de dolari pe unitate.

  La această valoare, Amazon are o capitalizare bursieră de 478 de miliarde de dolari, mai mult decât dublu decât cel mai mare retailer tradițional, WalMart, care are o valoare de doar 236 de miliarde de dolari.

  Potrivit AFP, avansul titlurilor Amazon vine ca urmare a popularității tot mai mari a achizițiilor online. În acest moment, comerțul online reprezintă 8% din totalul comerțului din SUA, dar Amazon are o cotă de 43% din acest segment.

  Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, deține circa 17% din acțiunile Amazon, acesta având acum o avere estimată de revista Forbes la 84,9 miliarde de dolari. Din anul 2013, Jeff Bezos deține și influentul cotidian american The Washington Post, pe care l-a achiziționat cu 250 de milioane de dolari cash.

  Bill Gates, cel mai bogat om de pe planetă, are acum o avere de 88,5 miliarde de dolari, potrivit aceleiași surse.

  Sursa: Vocea.biz

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.