marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  IKEA deschide un magazin la doar 40 de kilometri de Arad! Retailerul suedez va deschide noua locație în 2022

  de Special Arad | 3 martie 2021, 4:03 PM | Regional

  0

  IKEA, retailerul suedez de mobilă prezent în România cu două magazine în Bucureşti, va demara peste o lună-două lucrările de construcţie la viitorul său magazin din Dumbrăviţa, judeţul Timiş. Acesta va fi al treilea din România şi s-ar putea deschide în primăvara viitoare.

  Primul magazin IKEA din afara Bucureştiului va fi ridicat pe teritoriul administrativ al comunei Dumbrăviţa, judeţul Timiş, mai precis la intrarea în Timişoara dinspre Arad. Noul primar al Dumbrăviţei, Horia Bugarin, şi-a dat acordul asupra unor mici modificări cerute de IKEA la PUZ-ul aprobat în 2018 şi asupra Certificatului de Urbanism, iar suedezii au anunţat că în aproximativ două luni vor începe lucrările de construcţie.

  Potrivit unui studiu elaborat, în 2013, de Consiliul Consultativ pentru Regionalizare, comuna Dumbrăviţa este cea mai dezvoltată localitate din România. Noul centru comercial va avea trei niveluri, iar construcţia va include panouri fotovoltaice şi sisteme ce captează energia geotermală. Toată zona va fi reconfigurată şi pentru acces.

  „Vor exista două sensuri giratorii, unul mare, care va fi la intersecţia cu Drumul Naţional – calea Aradului, şi care va fi executat de CNADR, şi un sens giratoriu mai mic, pe parcela IKEA, care va fi chiar la ieşirea din parcarea centrului comercial. Acesta va fi executat de constructorii IKEA. Va mai fi un drum colector care va merge paralel cu calea Aradului”, a mai spus Bugarin.

  Terenul este pregătit deja începerea construcţiei Primăria Dumbrăviţa va asigura utilităţile acolo, iar IKEA va lărgi la patru benzi strada Petru Ţuţea şi va face drumul colector. Principalul sens giratoriu se va realiza la intersecţia străzii Petre Ţuţea şi D.N. 69 (calea Aradului).

  International Automotive Components Group a plantat deja 650 de puieţi de stejar auriu în parcul creat prin Planul Urbanistic Zonal situat lângă viitorul amplasament al magazinului IKEA. Plantarea stejarilor a reprezentat prima etapă în realizarea parcului.

  Citește toate detaliile cu click pe adevarul.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.