duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Au lansat Monografia în imagini a Palatului Administrativ

  de Special Arad | 26 august 2015, 12:15 PM | Cultură

  1

  Marți, 25 august, în cadrul Zilelor Aradului, a fost lansat, în prezența viceprimarului Bognar Levente, volumul Arad – Palatul Administrativ, monografie în imagini.

  Volumul este unul de excepție, care urmărește istoria construcției Palatului Administrativ Arad, dar și a evoluției arhitectonice a centrului orașului Arad, începând cu sfârșitul secolului al XVIII-lea.

  Putem descoperi în acest volum gravuri, imagini și descrieri ale fostei clădiri a primăriei Aradului, care fusese amplasată în actuala Piața Avram Iancu, ulterior fiind demolată; imagini cu centrul Aradului de altădată; proiectul original al actualului Palat Administrativ, creat de arhitectul OdonLechner, și istoria modificărilor acestuia până la atingerea formei actuale a clădirii – deja emblematică pentru orașul nostru – primăriei Municipiului Arad.

  Textele sunt semnate de istoricul Peter Puskel și de arhitectul Miloș Cristea, iar legendele fotografiilor poartă semnătura istoricului Horia Medeleanu.

  De asemenea, albumul cuprinde o generoasă selecție de imagini, semnate de fotograful Florin Hornoiu, ce înfățișează exteriorul clădirii Palatului Administrativ, dar și fotografii ce suprind cadre din interiorul acesteia.

  Editorul acestei lucrări este scriitorul Ioan Matiuț, iar Primăria Municipiului Arad, prin Centrul Municipal de Cultură Arad, a finanțat apariția acestui volum.

  Zilele Aradului sunt organizate de Centrul Municipal de Cultură șisusțin candidatura Aradului pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. L-am căutat din priviri pe ando-dîrdîr. Ăla care completează tripleta take/ianke și cadîr. Cum de silueta-i fragilă și glasu-i de clopoțel răgușit nu și-au făcut simțite prezența? No așa cevaaa… Ăsta ori s-a înfundat în suhaida ori a găsit un alt brand cu care ne va chinui în curând vizual, auditiv, digital. E mai rău decât canicula care oricum se va termina la iarnă. Darandocând?!

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  8 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.