Iată cum se decide soarta Spitalului județean! Un „reportaj” telefonic despre telefonul de la Falcă: trafic de influență pentru Olaru și Pistru. Geanina Pistru

  de Alin Olteanu | 5 noiembrie 2015, 12:25 PM | Culise | Recomandările editorilor | Știri Arad

  21

  Ruptura dintre Falcă și Ioțcu s-a produs în momentul în care cel de-al doilea nu a mai răspuns la comenzile primarului-președinte de partid, care dorea să dicteze ce trebuie făcut cu toți banii județului și, mai ales, cu oamenii puși în funcțiile cheie din Arad. Ioțcu i-a dat cu flit „celui mai iubit dintre edili”, dar a făcut asta în interesul său personal și al grupului său – nu politic. Nu aveam multe dovezi că Falcă s-a supărat și l-a executat pe Ioțcu din aceste motive. Însă, începând de alaltăieri, le avem. Și nu numai…  Avem dovada clară că în ultima vreme Falcă nu este decât o marionetă legată la sforile pe care le ține în mână Geanina Pistru, fostul viceprimar al Aradului, soția deputatului cu același nume (Pistru). Iar aceasta (soția deputatului cu același nume), avându-l probabil la mână cu ceva (nu știm ce, dar probabil are legătură cu perioada în care i-a fost adjunct lui Falcă la Primărie, și știe multe, multe…), îi dictează acestuia ce trebuie să facă. Practic, dar și surpinzător, îl cam conduce pe primar. Iar acum… să ne explicăm.

  Azi e joi. Marți, aflând că fostul consilier Glad Varga a dat în judecată partidul,

  pentru a-și recupera niște bani, l-am sunat pe acesta și l-am întrebat. Mi-a confirmat. Constatând că e adevărat, am cerut confirmare și pentru o altă informație pe care o avem din aceeași sursă: „E adevărat că Geanina Pistru a făcut cu nervii pentru că Țolea a schimbat conducerea Spitalului Județean, implicit pe fina Geaninei, Mirela Bălan?”. „Nu știu asta”- mi-a spus Varga. Practic, eram în aer cu una dintre informații. Dar ia ghiciți cine mi le-a confirmat! Nu vă las să așteptați prea mult: pe rând, Geanina Pistru și Gheorghe Falcă… Iar doamnei Geanina (soția deputatului cu același nume),  i-am răspuns fără să-i cunosc numărul de telefon.

  În rezumat, m-a sunat să-mi precizeze că nu are nimic cu nimeni, că știe că mă interesez, că pot să o sun oricând, să întreb orice, că îmi stă la dispoziție pentru orice subiect, bla, bla, bla. În gândul meu… „așa cum îi stai la dispoziție lui Falcă, sau doar… fostului deputat Riviș Tipei…”. Mi-am dat seama că nu dorește decât să afle dacă scriem despre scandalul din sediul PNL (pe rit nou, adică al fostului PD), cu ea urlând la Țolea pentru că acesta și-a permis să îi schimbe „pupila”, Mirela Bălan, fina care-i făcea jocurile și împărțea, împreună cu fostul manager, Teodora Olaru, banii Spitalului Județean Arad. Astfel, mă și pregăteam să mai dau niște telefoane pentru a afla exact ceea ce s-a întâmplat, simțind că subiectul arde tare și că e tensiune mare pentru „decapitările” care au avut loc în sistemul medical arădean.

  Nu am mai apucat… Pe telefon, după vreo jumătate de oră, îmi apare numele lui Falcă. Mă suna. Înainte să-i răspund, prin minte mi-au trecut multe. „E clar. Îi doare tare că am aflat ceea ce se întâmplă. Nu le place” – mi-am spus.

  Nu o să vă redau discuția în întregime, dar o să vă spun de la început că am fost sunat ca să mi se spună că Geanina Pistru (soția deputatului cu același nume), nu are treabă cu nimeni, am fost sunat să fiu luat la rost (da, da! Ca pe vremea prim-secretarilor, când presa întreagă le pupa picioarele de frică) și să se facă presiune asupra mea, implicit asupra redacției Special Arad.

  Așadar…

  Falcă: „Măi, Alin, nu e normal ce faceți. Știu eu că voi căutați să vă vindeți produsul, dar campania împotriva lui Olaru și a celorlalți de la spital nu a fost bună. Voi, împreună cu Țolea, care încă nu știe prea multe…”

  Eu: „Vă faceți că nu știți. Nu a fost o campanie Special Arad, făcută doar acum, când a fost concursul, cum încercați să sugerați voi. Ea a început în urmă cu un an de zile, din dorința de a da curs nenumăratelor reclamații vizavi de ceea ce se întâmplă în spital. Faptul că Țolea i-a schimbat pe toți – înțeleg acum că fără să ai vreun rol, așa cum se zvonea, ba dimpotrivă – pe noi ne bucură și să știi că majoritatea celor din spital răsuflă ușurați. Și speră în schimbarea în bine.”

  Falcă: „Hai, lasă-mă cu astea. A fost o campanie, iar doctorița Olaru nu trebuia schimbată, că ea a făcut atâtea pentru spital, se înțelege bine cu Casa de Asigurări de Sănătate, a dezvoltat Spitalul Municipal, iar acum se pregătea să acrediteze Spitalul Județean, în februarie. Și i-a schimbat și pe directori…, nu e continuitate, nu e bine. Dar îmi spune Geanina că nu știu ce aveți cu ea… Nu mai poate lumea să discute nimic, că vă băgați voi…”

  Eu: „Ne băgăm pentru că discuția a avut loc în sediul de partid. Și, dacă tot îmi spui de Geanina, pot să îți spun că voi doi, tu cu ea, mi-ați confirmat acum, prin interesul dovedit de a mă suna, că s-a întâmplat ceva acolo.”

  Falcă: „Eu știu că scrieți despre mine pentru că eu aduc audiență, dar cred ca trebuie să ne întâlnim și să vă explic eu tot ceea ce se întâmplă în Arad, că eu le știu cel mai bine. Acum, voi, cu Țolea… Nu mai faceți campanii din astea că…”

  Eu: „Nu mă mai lua pe mine cu Țolea! De când e președinte nu ne-am văzut niciodată și, în plus, o singură dată m-a sunat să mă întrebe dacă avem ceva cu el, criticându-l. I-am și răspuns atunci că avem cu oricine, mă refer la voi, oamenii politici, care nu pun binele public în prim plan. ”

  Falcă: „Eu știu mai bine. Eu sunt singurul politician adevărat din Arad, pot eu să-ți explic ce și cum. Plec dimineață din Arad, dar săptămâna viitoare vreau să ne întâlnim să îți explic eu mai multe”.

  Ei bine, cred că n-o să ne întâlnim curând. Poate, eventual, în conferințele de presă sau în ședințele Consiliului Local. Și punct. Cât despre telefon… Să sune la alte redacții, așa cum s-a obișnuit, redacții care îi bagă în seamă toate cuvintele, presiunea și traficul de influență pe care-l face voit sau nu.

  Și-acum…

  ce s-a întâmplat la sediul PNL Arad, luni și marți, așa cum le-am aflat pe toate vorbind cu multe surse, cărora nu neapărat le e frică de Geanina Pistru (soția deputatului cu același nume), și de Falcă (sper că observați pe cine am pus primul, și nu pentru că „ladies first”…), dar care preferă să rămână anonime.

  Președintele interimar Țolea a fost luat „în șuturi”, s-a urlat la el – mai ales Genina Pistru, dar și Gheorghe Falcă – pe motiv că „de ce schimbă tot, că nu reprezintă interesele partidului”. La care Țolea le-a răspuns că își asumă deciziile luate, că e convins că Spitalul Județean e acum pe mâini mult mai bune. Mai multe nu s-au auzit pentru că cei trei vobreau „aprins” într-un birou, nu de față cu toți: Moșneag, Guțu, Țițirigă și alți membri.

   

  De fapt, scandalul are o singură miză: nu neapărat Olaru, care a picat examenul în mod lamentabil, nefiindu-i predate subiectele cu o zi înainte, așa cum exista înțelegerea, cât Bălan. Pentru Mirela Bălan a făcut scandal Geanina Pistru (soția deputatului cu același nume). Și nu ne e greu să înțelegem că Geanina își dorea să o aibă pe fina Bălan la „comandă”, în Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, pentru că anul viitor, înainte de campania electorală, se încheie toate contractele mari ale unității sanitare și trebuie licitate altele… Vă dați seama ce înseamnă asta? Să nu mai ai tu frâiele la capătul telefonului atunci când e momentul…

  Președintele interimar Adrian Țolea…

  Pe termen scurt, e clar, poate pierde mult, chiar și funcția, nebătând pas de defilare la interesele de grup din PNL. În același termen, scurt, poate câștiga în planul imaginii, el alegând să acționeze cum îi dictează conștiința și, probabil, frica de a „da cu subsemnatul”.

   

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Domnule primar,
   Dupa ce ati fugit ca dracul de tamaie de Spitalul Municipal si ati facut unificarea spitalelor din oras impreuna cu Iotcu, acum mai vreti sa aveti un cuvant de spus in conducerea acestui mamut olog care se numeste SCJU Arad? Poate ca d-nul Tolea a inteles inaintea dvs ca oamenii asteapta “un altfel de politica” si un altfel de management pe banii publici.

   +32 voturi
   +1
   -1
   • Am ramas dezamagite dupa articol. Speram ca domnul Falca este altfel.
    Multumirile le adresam domnului Tolea, se pare !
    Speram ca minunea sa tina…………………………….Speranta moare ulttima !
    Iar doamna Balan sa plece la sediul Ordinului nu sa stea in birou la personal ! Si Petrovici M ar trebui schimbata ! Toate sunt platite si de la Ordin si de la spital !
    Cu madam Bonca in frunte care e prezenta in 5 locuri pe 7 proiecte

    +29 voturi
    +1
    -1
    • voi care va spuneti asistente de ce nu recunoasteti ca balan a fost cu 10 clase peste macavei,sau santeti cele angajate de ea?si cand spun asta stiu ce spun sant asistenta batrana.eu zic sa o propuneti si pe prisca si sa reintregiti haita de lupi.paremi-se mie ca santeti cele cateva de la chirurgie care stati des pe net,ca doar nu aveti de lucru si va protejeaza toto!!!!! stiu eu ce stiu….in curand dezvaluiri!!!!tineti-va bine si nu carcotiti,ciuliti urechile.

     --10 voturi
     +1
     -1
     • Doamna ”Cutra batrana” esti cumva Madam BONCA care ai tradat pe toata lumea doar ca sa ramai acolo??? Ai ingropat tot ce inseamna notiunea de sindicat, ai creat doar disesiuni intre oameni. Esti, impreuna cu cei cu care te-ai inhaitat; OLARIU, BALAN, RISTA, servilismul intruchipat, doar ca un singur lucru nu ai inteles, nu ai insemnat nimic pentru doamnele, doar te-au folosit. DEMISIA DE ONOARE !!!!!

      +8 voturi
      +1
      -1
    • La Ordin? Ce sa caute acolo? Asistntii medicali merita mai mult decat oameni ca si BALAN, BONCA, RISTA. Care este meritul acestor ”doamne”, ca au terorizat si ignorat intreag corpul profesional? Unde este moralitatea și legalitatea a tot ce au facut? DNA, DGA verifică acest ORDIN, care este un burete de adunat bani pentru buzunarelor stimabilelor, plimbari cu avioane, masini de lux….
     DEMISIA !!!!!

     +6 voturi
     +1
     -1
  2. Geanina Pistru e o analfabeta care nici nu se stie exprima.
   Ma tot intreb cum au ajuns astfel de oameni sa conduca un oras, sa ia hotarari pentru binele oamnenilor.
   Este de-a dreptul rusinos, dar se pare ca se poate cu conditia sa n-ai rusine si sa calci peste cadavre.
   Imi amintesc cum spunea ea la o adunare inainte de alegeri: “trebuiesc lipite cat mai multe afise pe stalpuri” :):)

   +36 voturi
   +1
   -1
  3. Nu stiu daca e de bine sau de rau ca s-a schimbat ceva la varful acestui spital. Dar stiu sigur ca un om ca dr Puticiu este un profesionist adevarat care raspunde totdeauna la salut( chiar daca esti un muritor de rand) , pe cand dr Neamtu nici macar nu vedea in jur din cauza arogantei . D-na Macavei stie cum este si sus si jos, nu si-a abandonat niciodata breasla ( a lucrat cu fruntea sus ca asistent si dupa fostul mandat de director de ingrijiri )si merita toata stima .Mult succes noii echipe !

   +10 voturi
   +1
   -1
  4. Felicitari dlui Presedinte Tolea!!! Ca a incercat a se delimita de comanda partidului, de a se delimita de dr.Olaru! Cine este dr. Olaru? O madame care toata viata a stat pe la usi pentru a avea functii de conducere. Atat! In rest valoarea ei s-a dovedit acum, cand nu a venit cu subiectele facute de acasa…valoarea ei este de 4.40, chiar prea mult daca ne gandim. Toti cei din lumea medicala stim asta, dar ea a fost comoda pentru unul ca Iotcu, pentru unul ca Falca si pentru unul ca Domsa. Femeia asta este servilismul intruchipat, spagara lumii, impreuna cu Balan si Popa au adus SCJU Arad la un nivel greu de imaginat din foarte multe puncte de vedere!!! Alo DNA!!!!! Se aude????

   +29 voturi
   +1
   -1
  5. fiecare popor are conducatorii care ai merita.asta e nivelul nostru. pana vom dovedi contrariul ramane asa. nu ei sunt vinovati ci noi,noi cei care i am lasat sa se urce pe spatele nostru,sa ne calareasca si daca ne mai dau si cateva ciomege asta e…Auzi singurul politician adevarat, stiti ceva? Din nefericire pt noi e adevarat.si nu stiti nimic sa il vedeti si auziti cum vorbeste si ce mimica are in cercul lui intim cand se dezbraca de haina ieftina adoptata in public,cum rezolva “problemele” o noua serie NASUL ar putea fi inspirata din gandirea si talentul infractional a acestui personaj care inca mai hotaraste cine poate fi arestat si cine nu in acest judet, dar si vremea voastra lingailor parveniti de prin fundul moldovei si alte funduri soseste daca sunteti atenti chiar puteti auzi sunetul metalic al unor obiecte numite in argou bratari,sa nu aveti parte insa si de alte obiecte metalice

   +6 voturi
   +1
   -1
  6. La RAR Arad când se face putina “curatenie” că de când e Câlb Călin director “rupe” pe toata lumea de la angajati pâna la simpli clienti… In timp ce afacerile lui si putini asa zis prieteni ai lui trec prin RAR cu niste epave de camioane care pun siguranta in trafic in pericol!

   +5 voturi
   +1
   -1
  7. Mare pacat tov.Falca,pentru ca aici te-ai facut cu cel putin 1/4 din marele intreg de voturi care tinde spre “-“.Defapt dumneata ramai cu multimea aia vida care te defineste.Noi astia care mai gandim, ne-am cam scarbit de aerele tale de atotstiutor.Ca echipa de administrat Aradul nu ai,dar ai in schimb o gasca de pupincuristi.Si astia din pacate pentru dumneata…sunt de aprox 2 lei.Ma mir ca mai pui capul linistit in perinita.Dar hai te rugam noi sa ni te alaturi in strada si sa ne reamintesti ce faceai pentru cateva voturi in plus.

   +7 voturi
   +1
   -1
  8. Rusine falca pt.sistemul de sanatate din Arad,pe care l-ai ingropat impreuna cu fostul tau tovaras iotcu,un nenorocit ca si tine care v-ati imbogatit peste noapte.
   In legatura cu olariu si balan sunt dupa chipul si asemanarea voastra,dar Dumnezeu nu doarme,chiar daca olariu merge la biserica(pentru ce?),ca sa obtina cat mai multi bani.

   +4 voturi
   +1
   -1
  9. Foarte bine ca au fost schimbate,ar trebui schimbati si alti.
   Nici la Ordin nu ar trebui sa se poata intoarce.
   Petrovici pentru ce este platita de Ordin?Ce munceste la Ordin?
   Sindicatul este egal cu ZERO.Pe conducerea Sindicatului o intereseaza doar cotizatiile, ca sa aiba ban plimbari si altele.
   Face tot ce i se dicteaza.
   Cum s-au facut angajarile la unificarea Spitalelor?
   Nici dupa unificare nu a fost mai bine.
   De ce nu se fac angajari dupa competenta profesionala?
   De ce nu se respecta tematica la concursuri?
   De ce nu sunt apreciati oamenii care muncesc?Sunt apreciati cei care stiu sa se linguseasca.

   +9 voturi
   +1
   -1
  10. Cu riscul de a ma repeta Falca un hunedorean, coate goale care statea in chirie in Arad, prin sustinerea proprietarilor de cluburi si restaurante din Arad a ajuns primarul Aradului iar dupa 8 ani a ajuns, pe langa proprietatile de sute de mii de euro pe care le detine in Arad sa aiba casa in Chicago..ce ziceti de aceste aspecte..io zic sal propunem prim ministru daca presedinte nu se poate..hori care datorita relatiilor nu fac puscarie..daca va uitati in poze unde apare “domnul” iohannis in prima linie este si falca..finul lui basescu..doar nu vati imaginat ca nu tot marinarul conduce tara asta

   +5 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  8 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.