marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Iadul animalelor e la Mâsca, pe terenul unui polițist! Atenție! Imagini cu puternic impact emoțional

  de Andreea Daniela B. | 17 februarie 2021, 2:12 PM | Știri Arad | Topic special

  6

  (foto: Iasmina Moț)

  Bunătatea unora poate fi de multe ori exagerată și astfel, de la un gest care ar părea omenesc, o femeie a reușit să „își pună în cap” poliția și o asociație care salvează animale. Aceasta s-a trezit cu poliția la poartă pentru că adăpostea zeci de câini pe un teren, într-o casă ce părea a fi abandonată. Animalele au fost auzite și văzute de Iasmina Moț care deja o urmărea pe D.C. după ce ar fi salvat și în trecut mai mulți câini de la ea. Femeia în vârstă de 48 de ani s-a ales pentru moment cu o amendă în valoare de doar 500 de lei și pe numele acesteia a fost întocmit un dosar penal.

  Mai exact este vorba despre salvarea unor animale care a avut loc ieri între Pâncota și Șiria, la Mâsca. Aici a fost descoperit un fel de adăpost pentru câinii vagabonzi, însă care pare a fi mai mult un loc de tortură. Iasmina Moț, o arădeancă iubitoare de patrupede a fost cea care nu a mai suportat să vadă ce se întâmplă acolo și a sesizat autoritățile. Două echipaje de poliție au fost cu ea la fața locului pentru a o ajuta să salveze câinii. Este vorba despre zeci de câini înfometați care ar fi fost salvați de pe străzi de D.C., însă au ajuns să fie ținuți în condiții mizere. Din imaginile de la fața locului se poate vedea că nu s-a făcut niciodată curățenie după ei și că nu au fost hrăniți prea des, multora fiindu-le vizibile coastele de la foame. Unii dintre ei erau liberi, în timp ce alții erau ținuți în lanțuri. Mai mici sau mai mari, câinii erau înconjurați de propriile fecale și, ca și cum nu era suficientă această imagine, patrupezii au ajuns să se mănânce între ei, cei mai slabi abandonând lupta și murind, în timp ce restul se hrăneau cu cadavrele acestora.

  151283012 3832793896742500 6615838141672885121 n

  Din spusele Iasminei, nu este prima dată când se află față în față cu D.C. pentru că, în primăvara anului trecut aceasta ar fi ținut în condiții asemănătoare alți aproximativ 75 de câini care au fost ulterior salvați. Câinii au fost duși la o asociație care se ocupă cu salvarea animalelor, însă greul abia acum începe. După ce în cursul zilei de ieri au fost salvați în jur de 30 de câini, misiunea a continuat și astăzi începând cu ora 12 pentru că alte câteva zeci de animale așteptau să fie duse într-un loc mai bun. Desigur, odată ajunși la asociație, câinii nu vor putea să rămână acolo la nesfârșit și vor avea nevoie de oameni care să îi adopte și să aibă grijă de ei, ori de alte asociații care să dorească să aibă grijă de ei până își revin.

  „Rog asociațiile să se mobilizeze. Eu am scos astăzi (n.r. 16 februarie 2021) 23 din Iadul ăsta. Am mai scos odată 75 tot de la această femeie din aceleași condiții în primăvară.  Se pare că din vară a închiriat aici locația de pe câmp, sperând ca nu o mai găsesc. Avem termen mâine )nr, 17 februarie 2021) la ora 12 să venim să îi luăm pe restul 30 care au rămas în acest infern, însă nu mai am unde să îi pun. Oricine poate prelua măcar un suflet, vă implor să nu rămâneți indiferenți!”, scria în mesajul Iasminei pe care l-a postat pe pagina sa de Facebook.

  151452950 3832793633409193 4387725213908806814 n

  Revenind la cele întâmplate aflăm că terenul este al unui polițist, lucru pe care se pare că îl cunoștea toată lumea. Astfel, știind acest lucru, pare și mai greu de crezut faptul că nimeni nu știa ce se întâmplă acolo, asta până ieri. Vorbim totuși despre zeci de animale chinuite pe o proprietate privată, fie ea dată în chirie sau nu. Ne gândim la o perioadă de câteva luni de zile, teoretic din vară și până acum, în care proprietarul ori nu a mai trecut pe acolo, ori pur și simplu nu l-a deranjat ce se întâmplă pe terenul lui.

  Am întrebat și primarul orașului Pâncota, Dan Pocrișer, dar și pe cel al Șiriei pentru că această proprietate se află undeva la mijloc între cele două. Se pare că acel teren pe care se află ferma improvizată de câini este de fapt parte din Unitatea Administrativ Teritorială din Șiria. Așadar după un scurt dialog cu primarul Pâncotei am mers să căutăm răspunsurile direct la Șiria, la primarul Valentin Bot. Acesta ne-a explicat că terenul este de fapt fosta stație de epurare de la o fabrică de mobilă care avea sediul în Pâncota cu foarte mulți ani în urmă. De atunci însă terenul a fost vândut și se pare că a devenit proprietatea unui polițist. De asemenea am mai aflat și că acesta lucrează în Poliția din Pâncota și este de loc din Zărand. Valentin Bot a mai declarat că nu avea de unde să știe ce se întâmplă acolo pentru că nu este în atribuția dumnealui să caute în curtea oamenilor și să facă asemenea verificări, lucru pe care îl putem înțelege căci niciun primar nu intră, de regulă, în curtea cetățenilor și nu trage la răspundere oamenii pentru ceea ce aleg să facă din propria casă.

  150499914 3830895943598962 2347586552522809223 n

  Vorbind astăzi cu Gabi Moț, unul dintre salvatorii cățeilor, am vrut să știm cum a mers operațiunea de azi și dacă au reușit să îi ducă și pe ceilalți către adăpost. Surpriza a venit de la primele cuvinte pentru că acesta ne-a declarat că nu au mai avut ce să salveze. Carmen D., femeia care adăpostea câinii în condițiile acelea mizere a reușit să ia aproximativ 20 de câini în cursul nopții trecute și să îi mute într-o altă locație necunoscută, lăsând în urmă doar șase dintre aceștia.

  Pentru că a făcut acest lucru, atât autoritățile, cât și cei implicați în această operațiune de salvare a patrupedelor au plecat spre Arad unde cunosc deja o locație în care aceasta ar fi putut să îi ducă pe cei 20 de câini cu care a plecat noaptea trecută din Mâsca. Una dintre locațiile posibile în care s-ar putea afla nu doar cei 20, ci chiar mai mulți câini este pe strada Ceahlău din Arad.

  Revenim.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Părerea mea este ca amenda în valoare de 500 de lei este o sumă infimă pentru faptele „doamnei”… oare care este motivul pentru care nu se poate aplica o amenda mai mare, posibil sa „cunoască pe cine trebuie”?
   Ar trebui sa petreacă si ea o perioadă in acele condiții, doar sa vadă și ea ce calvar au trăit acele suflete nevinovate.

   +5 voturi
   +1
   -1
  2. ABANDONUL ANIMALELOR CONTITUIE CONTRAVENTIE SI SE SANCTIONEAZA CU AMENDA DE LA 1000 LA 3000 LEI, IAR CRUZIMEA FATA DE ANIMALE CONTITUIE INFRACTIUNE SI SE SANCTIONEAZA CU INCHISOARE DE LA 3 LUNI LA UN AN SAU CU AMENDA…..DAR ASA ZICA DOAMNA PROMESTE O AMEDA DE 500 DE LEI. SUPERRRR

   +5 voturi
   +1
   -1
  3. Nu pot sa cred! Este acea persoana, mizerabila, care are casa pe Ceahlau? Locuiesc in apropiere si anul trecut, impreuna cu vecinii din jur am facut o petitie la Primarie sa intervina ca se aflau acolo caini care sufereau enorm. Nu mai puteam dormi din cauza suferintei lor. Sarmanele animale. Aceasta persoana merita sa sufere la fel ca ele.

   +5 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  3 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.