sâmbãtã, 23 septembrie, 2023

Special Arad Logo

  I-au prins după 29 de ani de la crimă! Un cuplu de români se fac vinovați de uciderea unei femei în Ungaria

  de - | 16 septembrie 2022, 12:28 PM | Naţional

  0

  (foto: captură Yotube)

  Potrivit anchetatorilor, pe 30 septembrie 1993, cei doi români, care aveau pe atunci 22 de ani, ar fi ucis cu brutalitate în localitatea Soltvadkert o femeie de 65 de ani, văduvă, pentru a-i fura o sumă importantă de bani. Poliția a demarat o anchetă, dar în ciuda eforturilor depuse de polițiști, autorii nu au fost identificați pentru că nu aveau suficiente probe.

  Totuși, la data crimei a fost ridicat un muc de țigară găsit în casa victimei, iar mai târziu a fost posibilă izolarea ADN-ului de pe acesta. Pentru că tehnicile criminalistice au evoluat de-atunci, iar poliția a continuat să lucreze la caz, au fost identificați suspecții, un bărbat și o femeie din România, ambii de 51 de ani acum, potrivit hiros.hu.

  După comiterea crimei, cei doi români, care lucrau ca zilieri în Ungaria, s-au întors acasă. Cadavrul femeii a fost găsit a doua zi de vecini. Poliția a știut la vremea respectivă că doi români au lucrat cu ziua și pentru femeia respectivă, însă nu au reușit să le dea de urmă.

  Crimă cu repetiție

  Cert este că anul următor, cei doi români au comis o crimă similară în Bugyi, din judeţul Pesta (Ungaria). Și atunci s-au întors imediat în România, dar de această dată poliția i-a găsit. Ancheta s-a desfășurat atunci mai mult în România, iar bărbatul a ajuns după gratii atunci pentru 13 ani, fiind eliberat între timp.

  Deși polițiștii din Bács-Kiskun au făcut atunci legătura cu cel de-al doilea caz, erau totuși, foarte multe date care nu se potriveau și nu au avut niciodată o probă puternică împotriva celor doi. Cazul a fost redeschis în urmă cu doi ani când, datorită unor noi tehnici criminalistice, au fost prelucrate probele ridicate de la locul crimei și a fost izolat ADN-ul românului.

  Au urmat mai multe investigații în urma cărora s-a stabilit că el a acționat atunci împreună cu iubita lui. Ulterior, cei doi s-au căsătorit, dar au și divorțat între timp. Femeia a fost arestată în baza unui mandat internațional în luna mai 2022 și a fost predată autorităților maghiare. Bărbatul, care era din nou la închisoare în România, a fost transferat și el în Ungaria în luna august 2022.

  sursa: adevărul.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.