sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Hoțul covorului violet s-a întors! A returnat „prada” și a plecat… forțat, cu mașina poliției. Arad, te iubesc…

  de Lucian Dănilă | 21 ianuarie 2020, 3:11 PM | Știri Arad | Topic special

  1

  Nu ai cum să te plictisești în Arad. Chiar dacă nu ai chef de nimic, apar alții și îți umple viața cu tot felul de picanterii. V-am arătat zilele trecute cum a fost furat un covor violet dintr-un complex comercial.

  Lucrurile s-au mișcat de atunci. Hoțul ar putea liniștit să se reprofileze. Să devină actor de filme mute, așa cum se făceau pe vremea lui Charlie Chaplin, așa cum este și materialul video în care acesta fură covorul. Cam de cascadorii râsului pare și fapta lui pentru care, cel mai probabil, va răspunde acum în fața legii.

  Cei care ați văzut materialul video cu momentul în care fură covorul, ați fost probabil fie indignați, fie invidioși pe calmul cu care a furat individul acel covor în valoare de 700 de lei. După ce a fost făcut „celebru” prin publicarea video a faptei sale, hoțul a avut parte de câteva zile de tot felul de lecții primite de la o doamnă. Nu vrem să greșim, de aceea nu putem spune cine este doamna. Poate fi o prietenă, poate fi chiar iubita lui, sora, verișoara sau cine știe ce alt grad de rudenie. Ideea este că această doamnă a exercitat timp de două zile muncă de convingere ca făptașul să returneze covorul.

  După un weekend plin, doamna și hoțul s-au dus cu covorul la magazinul de la care a fost furat. În magazin a intrat doar doamna, în timp ce personajul central al acestei povești era afară. Unul dintre proprietari a ieșit din magazin și l-a reperat. Nici nu era greu de recunoscut la cât de clară a fost filmarea cu fapta sa. Speriat, hoțul a fugit, dar, mai iute de picior, proprietarul l-a prins, l-a imobilizat și l-a dus la magazin, după care a apelat la numărul de urgență 112 pentru a chema un echipaj al poliției.

  E lăudabilă atitudinea pe care a avut-o proprietarul magazinului. Pe lângă că l-a prins singur pe făptaș, acesta a și refuzat suma de 200 de lei ca să… tacă. Nu a dorit să tacă ci mai degrabă a vrut să curețe Aradul de unul dintre hoți. Doar de unul, pentru că e mare concurența pe acest segment, mai ales în municipiu.

  La magazin a ajuns un echipaj al poliției care i-a urcat în mașină atât pe hoț, cât și pe doamna care a încercat să facă orice posibil pentru a-și salva… aproapele.

  De la preluarea cazului de către polițiști, nu mai avem nici o veste, dar cum suntem creduli din fire, probabil că acesta urmează să plătească acum în urma interacțiunii sale cu legea.

  Arad, te iubesc! Chiar nu ne lași să ne plictisim. Și nici în pană de subiecte nu ne lași.

  PS: Și când te gândești că nu demult, prin Anglia, în Manchester, o doamnă blondă, mamă a doi copii, s-a măritat cu propriul covor. Uneori, covoarele îți pot schimba radical destinul.

  Covorul ei este crem. Al nostru, din poveste, este violet. Hoțul ăsta chiar nu știa că, în Arad, violetul nu îți poartă noroc.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  2 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.