miercuri, 17 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Hoții de lemne din Vârfurile au răspunsuri la orice întrebare: un par în cap pentru fiecare curiozitate!

  de Mihai Todoca | 6 septembrie 2019, 3:23 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  1

  (foto: Arhivă)

  O întâmplare care arată că defrișările ilegale sunt o afacere foarte bănoasă și scăpată de sub control de autoritățile care se dovedesc a fi depășite de situație ne-a fost povestită de cineva al cărui apropiat a fost lovit doar pentru că a pus o simplă întrebare. Întrebarea a fost: „Ce faceți? Lucrați? Încărcați lemne?”. Știți cum sunt oamenii de prin sate când te văd că lucrezi, te întreabă: „Noa? Ce faceți? La muncă, la muncă?”. De obicei răspunsul este : „D’apu ce să facem? Trebe să muncim că altfel n-avem ce pune pe masă”. În cazul de față, mai exact în satul Lazuri comuna Vârfurile, nu a fost așa. Cel care a întrebat a primit drept răspuns lovituri cu parul. Povestea care se va lăsa cu o plângere la Poliție și care ne-a fost povestită de o apropiată a bărbatului în vârstă de 68 de ani este așa:

  Astăzi, în jur de ora 12.30 – 13.00, în satul Lazuri din comuna Vârfurile, bărbatul de 68 de ani trebuia să meargă să verifice un lemn care urma să fie tăiat. Acesta voia să vadă un traseu prin care putea să îl ducă acasă, în condițiile în care în zonă sunt niște lucrări forestiere și drumul a fost îmbunătățit, iar acesta a vrut să se asigure că nu îl strică în vreun fel.
  În drumul său s-a întâlnit cu un bărbat cu o vârstă cuprinsă între 50-60 de ani, nu se știe sigur, care este vecinul său. Bărbatul celei care ne-a povestit toată pățania, l-a întrebat „Ce faceți? Lucrați? Încărcați lemne?” fără nici o rea intenție, pur și simplu ca o discuție inocentă. Bărbatul, care încarca lemne ilegal pe o mașină s-a simțit cu musca pe căciulă, (însă cel care îl întrebase nu si-a dat seama ca lucrul pe care il face este ILEGAL) s-a enervat și a început să îl înjure și să țipe la el, ba chiar a luat un lemn și a vrut să îl lovească în cap. Bătrânul s-a apărat cu mâna și nu a reușit să îl nimerească în cap, din fericire, dar s-a ales cu o rană la mână. Urmează să depună o plângere penală asupra sa și nu este singura plângere pe care o are bărbatul respectiv. Cea care ne povestește ne spune că îi este frică de ce ar putea să mai facă și se întreabă retoric: „Ce urmează, să îl atace în propria casa? Va rog să trageți un semnal de alarmă deoarece acest comportament este pur și simplu neacceptabil ”.

  Vă aducem aminte că afacerile cu lemne tăiate ilegal au ajuns până în punctul în care în urmă cu doi ani, șeful de post de la Poliția din Vișeu de Jos a fost ucis de doi frați care au dorit să se răzbune pe acesta, după ce au fost amendați contravențional, tot într-un caz legat de defrișarea și transportul ilegal de lemne.

  Imagine cu rol ilustrativ

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Persoana care v-a contactat pt articol a omis sa va informeze ca „omul respectabil in varsta de 68 de ani ” care ii este bunic, este la loc de frunte in topul hotilor de lemne din Lazuri si Varfurile, marturie stand plangerile de la politia locala a pagubitilor, acesta taind ilegal lemne si de proprietatile vecinilor nu doar din padure.Deasemenea,aceasta persoana respectabila a mai fost condamnata la 2 ani cu suspendare pt inselaciune si altele de acest fel..este regretabil faptul ca a fost tratat cu violenta pt ca nu asa se rezolva un conflict, insa, cum se zice in popor,si-a gasit nasul..Important de semnalat este ca din nou, Hotul striga Hotii !

   +11 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  0 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.